לקראת שבת: מתכון לדג סלמון אפוי בנייר כסף

לא תאמינו איך בעזרת נייר שקיים בכל בית, תצליחו לשדרג את הדג שלכם בקלות. לקראת שבת קבלו מתכון לדג סלמון אפוי בנייר כסף, ששומר על כל התיבול היטב וגורם לדג להישאר עסיסי וטרי 

שווה: הטריק שישדרג לכם את הדג של שבת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לדג סלמון על מצע אספרגוס 

לא תאמינו איך בעזרת נייר שקיים בכל בית, תצליחו לשדרג את הדג שלכם בקלות. לקראת שבת קבלו מתכון לדג סלמון אפוי בנייר כסף, ששומר על כל התיבול היטב וגורם לדג להישאר עסיסי וטרי

מצרכים:
4 פילה סלמון ללא עור
560 גרם שעועית ירוקה טרייה / 450 גרם אספרגוס (לבחירתכם)
3 כפיות שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
4 כפות פסטו – קנוי או תוצרת בית (מתכון בהמשך)
4 כפיות מיץ לימון
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
ציוד נדרש: נייר כסף

.אופן ההכנה:

1. אופן הכנת רוטב פסטו ביתי:

מכניסים למעבד מזון 1 כוס עלי תרד טריים‏, 1 כוס עלי בזיליקום טריים, שן שום וחצי כפית מלח וטוחנים, מוסיפים בהדרגה לתערובת בזרם איטי 6 כפות שמן זית ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק

2. מחממים את התנור ל-200 מעלות, וחותכים 4 ריבועים של נייר כסף בגודל 35X35 ס"מ.

3. מרתיחים סיר מלא מים, חולטים בפנים את השעועית במשך 3 דקות (אספרגוס לא צריך בישול), מוציאים ומסננים מנוזלים.

4. בקערה, מערבבים את השעועית המבושלת / האספרגוס עם 2 כפיות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.

הטריק שיהפוך לכם את הסלמון (צילום: Cooking Classy)

5. מחלקים את השעועית או האספרגוס בין 4 ריבועי נייר הכסף, ומניחים כל חלק במרכז הריבוע, בשתי שכבות, כמצע צפוף.

6. מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל שחור משני הצדדים, ומניחים כל פילה על מצע השעועית או האספרגוס. מורחים על כל סלמון כף פסטו נדיבה ומזלפים מעל כפית לימון.

7. מערבבים את העגבניות החצויות עם כף שמן ומעט מלח, ומניחים מעל נתחי הסלמון.

8. עוטפים כל נתח סלמון בנייר הכסף (ראו תמונה למעלה) – אוטמים היטב את הצדדים, אך לא מהדקים יותר מדי, כדי שהחום יגיע לכל מקום באופן שווה.

9. מסדרים את נתחי הסלמון העטופים בתבנית אחד ליד השני, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20-28 דקות, בהתאם לעובי הדג

שבת שלום!

==================

מקור

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

תגובה 1
הצג את כל התגובות