ככה מקבלים את הגשם: מתכון למרק פטריות עשיר וחלבי

כשהגשם דופק בחלון- זה זמן מצוין למרק עשיר שיפתח את החורף בצורה אופטימית ומפנקת, או בקיצור מרק פטריות עשיר וחלבי, בדיוק כמו שכולם אוהבים

ככה מקבלים את הגשם: מתכון למרק מנצח
  (צילום: www.hotforfoodblog.com)

מתכון למרק פטריות עשיר

כשהגשם דופק בחלון- זה זמן מצוין למרק עשיר שיפתח את החורף בצורה אופטימית ומפנקת, או בקיצור מרק פטריות עשיר וחלבי, בדיוק כמו שכולם אוהבים.

מצרכים:
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 סלסלת פטריות פורטבלו
2 בצלים לבנים, קצוצים דק
מלח ופלפל לבן
קמצוץ אגוז מוסקט
100 גרם חמאה
1/2 כוס יין לבן (לא חובה)
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 1 ליטר מים + 2 כפות אבקת מרק בטעם פטריות

אופן ההכנה:
1. בסיר מרק עמוק, ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. לאחר מכן קוצצים את הפטריות לקוביות ומערבבים אותן יחד עם הבצל בסיר.

2. מוסיפים לסיר את התיבול ובמידה ובחרתם גם את היין הלבן, נותנים לו להתאדות במשך כ-3 דקות.

3. יוצקים על הכל את המים הרותחים יחד עם אבקת מרק הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

4. מסירים מהאש את המרק ובמידה ורוצים מרק במחית סמיכה במיוחד, טוחנים את תכולת הסיר במקל בלנדר.

5. יוצקים את השמנת המתוקה על המרק, מערבבים ומחזירים את הסיר לאש לרתיחה נוספת וקצרה.

6. מגישים חם עם פרוסות בגט קלויות ונהנים!

בתאבון!

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות