בדיוק כמו שאנחנו אוהבים: מתכון קל לעוגת שוקולד

בדיוק כשהשבת מתחילה להגיע מוקדם והכנת עוגה לשבת מתחילה להיות בגדר חלום, מצאנו מתכון לעוגת שוקולד קלה, טעימה ומרשימה, בדיוק כמו שכולנו אוהבים. צפו עכשיו במתכון שכדאי לגזור ולשמור

בדיוק כמו שאנחנו אוהבים: עוגת שבת מרשימה וקלה
  (צילום: shutterstock)

מתכון קל לעוגת שוקולד

בדיוק כשהשבת מתחילה להגיע מוקדם והכנת עוגה לשבת מתחילה להיות בגדר חלום, מצאנו מתכון לעוגת שוקולד קלה, טעימה ומרשימה, בדיוק כמו שכולנו אוהבים. צפו עכשיו במתכון שכדאי לגזור ולשמור

מצרכים:

1/2 1 כוסות קמח
1/3 כוס קקאו
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס מים קרים
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות סיידר תפוחים (ניתן להחליף במיץ לימון/ תפוזים)
לציפוי:
220 גרם שוקולד צ'יפס/ טבלת שוקולד מריר
1/3 כוס חלב קוקוס / חלב סויה / חלב שקדים
1/2 כפית תמצית וניל

לקישוט: פרוסות שקדים קלופים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומשמנים תבנית (מומלץ עגולה)

2. מערבבים בקערה בינונית קמח (לאחר ניפוי), קקאו, סודה לשתייה, מלח וסוכר.

3. מוסיפים לקערה את השמן, המים ותמצית הווניל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.

4. מוסיפים את סיידר התפוחים או מיץ התפוזים ומערבבים היטב

5. יוצקים את התערובת לתבנית, ומכניסים לאפייה למשך 25-30 דקות.

6. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי:  בסיר על אש קטנה ממסים את השוקולד, יחד עם חלב הקוקוס (או כל תחליף שבחרתם) ותמצית הווניל. לאחר שהוכל נמס, מסירים מהאש וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.

7. מצננים את העוגה במשך 5 דקות מחוץ לתנור ויוצקים על העוגה את הציפוי.

8. לאחר יציקת הציפוי על העוגה מכניסים אותה למקרר, מומלץ להגיש אותה קרה ולקשט בשדים קלופים

שבת שלום! 

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות