בריח של סתיו: מתכון למרק טורטליני וירקות

כשמדברים על ארוחה באווירת הסתיו, מדברים בדיוק על ארוחה שכזו. מרק טורטליני, שמשאיר מצד אחד המון פסטה וירקות ומצד שני תענוג נעים וחמים שייקח לכם רק 30 דקות עבודה 

בריח של סתיו: מתכון למרק טורטליני וירקות
  (צילום: portandfin.com)

מתכון למרק טורטליני וירקות

כשמדברים על ארוחה באווירת הסתיו, מדברים בדיוק על ארוחה שכזו. מרק טורטליני, שמשאיר מצד אחד המון פסטה וירקות ומצד שני תענוג נעים וחמים שייקח לכם רק 30 דקות עבודה

מצרכים:

400 גרם טורטליני, בכל מילוי שאתם מעדיפים
1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 ענפי סלרי, חתוכים לקוביות קטנות
2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה מקופסת שימורים
מלח ופלפל שחור לפי טעם
4 שיני שום, פרוסות דק
4 גבעולי תימין טריים ו2 עלי דפנה
2 כפות שמן זית
7 כוסות ציר מרק ירקות / מים + אבקת מרק
להגשה: גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. בסיר גדול עם תחתית כבדה מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל עד לריכוך במשך כ-5 דקות.

2. מוסיפים את הגזר, הסלרי והשעועית הירוקה. מתבלים היטב במלח ופלפל שחור ומטגנים במשך 10 דקות עד שהירקות מתרככים.

3. מוסיפים את השום, התימין ועלי הדפנה ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות עד שהשום ריחני.

4. יוצקים לסיר את המרק ומביאים לרתיחה. לאחר הבעבוע הראשוני, מוסיפים את הטורטליני ומבשלים עד לדרגת אל דנטה, במשך כ-7 דקות (או לפי ההוראות שעל החבילה, פחות דקה אחת). מסירים מהסיר את התימין ועלי הדפנה.

מגישים את המרק חם בקעריות אישיות ומגררים מעל גבינת פרמזן.

===============

מקור 

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות