ספיישל חג: 3 רעיונות למנות עיקריות מרשימות וטעימות

מתלבטים איזה עקרית מתאימה לחג הכי שמח בשנה? קבלו 3 הצעות לעיקריות שיעניקו לכם חג סוכות מרהיב וטעים במיוחד

לחג מתוק: מתכון לעוף בדבש

מצרכים:
עוף שלם או תבנית כרעיים
1 בצל גדול
1/2 צנצנת דבש
1 כף רוטב סויה
2 כפות דבש סילאן
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון
מלח ופלפל לפי טעם

הכול דבש (צילום: שטארסטוק)

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל ומטגנים עד להשחמה בסיר

2. מוסיפים את העוף ולאחר מכן מוסיפים מים חמים שיגיעו עד לרבע מהסיר

3. מוסיפים את הדבש הסילאן את הסויה ואת התבלינים מערבים ומשאירים את הסיר על אש נמוכה למשך 40 דקות עד שהעוף מקבל השחמה ומוכן.

מומלץ להגיש לצד סירות תפוחי אדמה או אורז


לחג יוקרתי: מתכון לצלי בקר עסיסי ורך בחרדל

מצרכים: 

נתח בשר מספר 5 (צלי כתף) במשקל 2-3 ק"ג, עדיף טרי
6 כפות חרדל גרגירים
3 ענפי רוזמרין
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
10 שיני שום שלמות, מקולפות
2 כוסות יין אדום יבש

ניחוח של יוקרה (צילום: שטארסטוק)

אופן ההכנה: 
1. בתבנית חסינת אש, עדיף אחת עם מכסה תואם, מניחים את הנתח. בעזרת סכין, חורצים חריצים בבשר ודוחפים לתוכם 8 שיני שום בשלמותן.

2. בקערה, מערבבים היטב את החרדל והיין, מתבלים במלח ופלפל שחור וכותשים פנימה 2 שיני שום.

3. יוצקים את הרוטב על הבשר ומניחים מעל את ענפי הרוזמרין.

4. מכסים את התבנית במכסה או ב-2 ניירות כסף – התבנית חייבת להיות אטומה היטב, כדי שהאדים ייכלאו בפנים והבשר לא יתייבש.

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות במשך 2-3 שעות. אחרי שעתיים, בודקים אם הבשר מוכן וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות. אם לא, נותנים לו עוד שעה בפנים.

לפני ההגשה, פורסים את הנתח לפרוסות דקות ומגישים לכל סועד 2-3 פרוסות.

המתכון באדיבות השפית מורן פינטו


לחג יצירתי: מתכון ללזניית חצילים בשרית

מצרכים:

2 חצילים, פרוסים לאורך לכ-12 פרוסות דקות (תלוי בגודל החצילים והתבנית)
עלי בזיליקום טריים
250 גרם בשר טחון
1/3 כוס פסטו
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל צהוב גדול, קצוץ גס
2 שיני שום, כתושות
800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
1 כף אורגנו
מלח גס

שילוב מפתיע   (צילום: heatherchristo.com)

אופן ההכנה:

1.מחממים את התנור ל-200 מעלות, חותכים את החצילים ל12 פרוסות דקות לאורך. לאחר מכן מסדרים את פרוסות החצילים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל מלח גס, ואופים במשך 15 דקות לריכוך.

2. במקביל, מכינים את רוטב העגבניות. בסיר גדול, על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל והשום במשך 5 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים היטב ומבשלים במשך 2-3 דקות. מסירים מהאש, מעבירים לקערה, וטוחנים במוט בלנדר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האורגנו, וטוחנים עוד קצת. מתבלים במלח גס, מערבבים ומניחים בצד.

3. במחבת על אש בינונית מפוררים את הבשר הטחון ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל (אפשר לגרד מעט אגוז מוסקט) מבשלים עד למצב כמעט מוכן

4. לתבנית אפייה חסינת אש בגודל 23X33 ס"מ, יוצקים שכבה נדיבה מרוטב העגבניות, כך שהתחתית תהיה מכוסה כולה.

5. בקצה השמן של פרוסות החצילים, מניחים עלה בזיליקום וכמות נדיבה מהבשר הטחון. בזהירות, מגלגלים את החצילים לרול, ומניחים בתבנית על הרוטב. כשכל הפרוסות מגולגלות בתבנית, יוצקים מעל את שאר רוטב העגבניות, ומטפטפים מעט פסטו על כל רול.

6. אופים את הלזניה במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור, מטפטפים עוד קצת פסטו ושמן זית על הרולים ומגישים חם.

מקור


חג שמח!

 

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות