כל המתכונים שאתם צריכים לסעודה מפסקת

מחפשים מה לבשל לסעודה מפסקת שתהיה מספיק מספקת? בדיוק בשביל זה אספנו לכם כמה אופציות למתכונים שיעניקו לכם תחושת שובע לאורך זמן וצום קל ומועיל במיוחד • צפו עכשיו

כל המתכונים שאתם צריכים לסעודה מפסקת
  (צילום: יח"צ)

מחפשים מה לבשל לסעודה מפסקת שתהיה מספיק מספקת? בדיוק בשביל זה אספנו לכם כמה אופציות למתכונים שיעניקו לכם תחושת שובע לאורך זמן וצום קל ומועיל במיוחד

1.מתכון לדג סלומון אפוי

סלומון אפוי (צילום: www.gimmesomeoven.com)

מצרכים:

פילה סלמון שלם במשקל 900 גרם, ללא עור וללא עצמות
6 כפות שמן זית
8 שיני שום, קלופות וקצוצות גס
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
מלח ופלפל שחור
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן להחליף בכל עשב תיבול טרי אחר)
1/4 כוס פרוסות דקות של בצל ירוק

אופן ההכנה: 
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה בריבוע נייר כסף גדול מספיק ששוליו יוכלו לעטוף את הסלמון היטב.

2. על אש בינונית מטגנים עם מעט שמן זית את השום במשך 1-2 דקות, עד שהוא ריחני ורק חצי מבושל. מסירים מהאש ומערבבים את השום עם שמן הזית, מיץ הלימון והפטרוזיליה ומערבבים היטב.

3. מברישים את נייר הכסף בתערובת השום ומניחים מעל את הדג. מברישים עם יתר התערובת גם את הדג עד שהוא מכוסה היטב בתערובת, ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.

4. סוגרים את שולי נייר הכסף על הדג (או מניחים נייר כסף נוסף ומהדקים היטב את הקצוות) ואופים במשך 14-15 דקות – זמן האפייה תלוי בעוביו של נתח הדג, אם הוא דק, בדקו אותו כמה דקות לפני.

5. מסירים את התבנית מהתנור, וחושפים את חלקו העליון של הדג – זהירות! הרבה אדים חמים ישתחררו! מגדירים את התנור למצב גריל, ומחזירים את התבנית לתנור. צולים במשך 3-4 דקות, עד שהחלק העליון של הסלמון והשום מזהיבים. פוקחים עין לכל אורך הצלייה כדי שהשום לא יישרף. מגישים ומפזרים על הסלמון פטרוזיליה קצוצה ובצל הירוק


2. מתכון לבשר עם תפוחי אדמה ופטריות

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:

נתח בשר שמתאים לבישול ארוך ומופשר
3 בצלים
5 שיני שום
חבילת פטריות
1/2 כוס יין אדום יבש
6 תפוחי אדמה גדולים
קורט פפריקה
שמן לטיגון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. חותכים את הבשר שהופשר מראש לקוביות בגודל בינוני.

2. קוצצים גס את הבצלים, חוצים לשניים את שיני השום, מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות או לפרוסות.

3. מחממים שמן בסיר רחב, ומטגנים בו את הבצל. לקראת סוף הטיגון, מוסיפים את השום והפטריות.

4. מגביהים את האש, מוסיפים לסיר את קוביות הבשר, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

5. לאחר שהבשר משחים, מוסיפים את היין ומגביהים את הלהבה למקסימום, כדי להביא לרתיחה. לאחר שהנוזלים בסיר מבעבעים, מוסיפים כוס מים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.

6. מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר, ומבשלים במשך שעתיים נוספות על אש נמוכה.


3.סלט קינואה ופירות יבשים

סלט מרענן למפסקת (צילום: cooking.nytimes.com)

מצרכים:

4 כוסות מים
2/3 כוס פירות יבשים (משמשים, צימוקים, חמוציות), קצוצים לגודל אחיד
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס נענע טרייה קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח
1 כוס קינואה אדומה, שטופה, מסוננת
1/4 כוס פיסטוקים קלויים קלות
1/4 כוס שקדים קלויים קלות, קצוצים
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
2 כפיות גרידת לימון
לרוטב:
1/4 כוס מיץ לימון טרי
מלח
1 שן שום קטנה, כתושה (לא חובה)
1/4 כפית קינמון טחון
1 כפית מולסה / דבש
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה: 
1.בקלחת (סיר 'רוטב' עם ידית אחת ארוכה), מביאים לרתיחה את המים, מוסיפים את הקינואה ומתבלים במלח לפי הטעם. מביאים את הקינואה לרתיחה שנייה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות עד שניתן לראות שהקינואה "נפתחה" ויוצאים ממנה חוטים בהירים עדינים.

2. מעבירים את הקינואה למסננת, מנערים היטב ומחזירים לסיר (כשהלהבה כבויה). מכסים את הסיר עם מגבת מטבח ועליה מניחים את מכסה הסיר ומניחים לה לשבת כך במשך 10-15 דקות, ללא הפרעה.

3. במקביל, מכינים את הרוטב: טורפים יחד מיץ לימון, מלח, שום, קינמון ומולסה ולבסוף מוסיפים את שמן הזית.

4. סמוך להגשה, בקערה גדולה, מערבבים את הקינואה והרוטב היטב, מוסיפים את עשבי התיבול והפירות היבשים הקצוצים, מערבבים ומגישים.

=============

מקור


4. מתכון לעוף עם תפוחי אדמה ובטטות 

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
4 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
3 תפוחי אדמה גדולים
2 בטטות גדולות
3 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה
קורט פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
1 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

2. כותשים את השום, קוצצים את הפטרוזיליה ומשרים בקערה עם כוס שמן זית במשך 20 דקות.

3. מניחים את העופות בתבנית גדולה ומעסים אותם עם חצי מכמות משרה השום, שמן הזית והפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

4. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות, חותכים לקוביות או עיגולים בגודל בינוני, ומעבירים לקערה.

5. מעסים את תפוחי האדמה והבטטות בחצי הכמות השני של משרה השום, שמן הזית והפטרוזיליה, ומתבלים בפפריקה.

6. מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך שעה. מידי פעם הופכים את העוף.

7. מסירים את הכיסוי, מכוונים את התנור למצב גריל ואופים במשך 10 דקות נוספות, עד שהעוף הופך לשחום ויפה.


5. מתכון למרק ירקות 

מרק ירקות (צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
2 גזרים בינוניים
3 תפוחי אדמה
2 פלפלים אדומים
2 כוסות אפונה
2 גבעולי סלרי
1 עלה דפנה (לא חובה)
1 בצל גדול
2 שיני שום בינוניות
קמצוץ טימין מיובש
4 כפיות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה:

1. קוצצים גס את הבצל ושיני השום, חותכים את גבעולי הסלרי, הפלפלים האדומים, תפוחי האדמה והגזרים לקוביות בגודל שווה.

2.מחממים את שמן הזית בסיר גדול (שמתאים ל-5 ליטר), ומטגנים בו את הבצל על אש בינונית-גבוהה, עד לשקיפות במשך 5 דקות.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

3. מוסיפים לסיר את השום וקוביות הגזר, ומערבבים, עד שהשום מעלה ריח.

4.מוסיפים את הסלרי, עלה הדפנה והטימין, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות.

5. מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה והאפונה, מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לא מכסים את הסיר.

6. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות נוספות בסיר מכוסה. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.


מתכון לפלפלים ממולאים באורז וצנוברים

כמו במטבח של סבתא (צילום:שטארסטוק)

מצרכים:

6 פלפלים אדומים עם תחתית יציבה
3/4 כוס אורז לבן
1/4 כוס צנוברים
2 כפות צימוקים
3 בצלים
2 עגבניות קטנות
3/4 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים
5 כפות שמן זית
1/2 כפית מיץ לימון
1-2 כפות נענע טרייה קצוצה או 2 כפיות נענע מיובשת
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1.קוצצים דק את הבצלים, וחותכים לקוביות קטנות את העגבניות.

2.מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, ומטגנים את הבצל על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות. מוסיפים את האורז והצנוברים ומערבבים. לאחר 5 דקות, מוסיפים את הצימוקים והעגבניות, ומתבלים במעט מיץ לימון, פלפל אנגלי, נענע, סוכר, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם). מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות.

3.מוסיפים למחבת 1/4 1 כוסות ציר מרק הירקות או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 12 דקות, או עד שהנוזלים מצטמצמים. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש – כעת האורז מבושל באופן חלקי בלבד.

4. מחממים את התנור ל-175 מעלות.

5. חותכים את ראשי הפלפלים ומסירים את הליבה והגרעינים.

6.ממלאים את הפלפלים במלית האורז ומכסים בראשים הקטומים. לאחר מכן מסדרים אותם בתבנית עם שוליים מעט גבוהים, כך שיעמדו באופן יציב. ויוצקים מעל את 1/2 1 כוסות ציר המרק או המים שנותרו, וכמה טיפות שמן על כל פלפל.

7.מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה למשך שעה או עד שהפלפלים רכים. מידי פעם מוודאים שהפלפלים לא התייבשו, ואם כן ניתן להוסיף מעט מים.

בתאבון וצום קל ומועיל!

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות