אוכל, חדשות האוכל, תוכן שיווק

כל מה שצריך בשביל קפה מושלם

בשביל קפה משובח אתם צריכים כמה דקות של שקט ואווירה מתאימה. בכתבה הבאה נסביר לכם איך בוחרים בית קפה איכותי, כיצד מזהים את רמת המקצועיות של הבריסטה ואיך משדרגים את המשקה הכי פופולארי בעולם

כל מה שצריך בשביל קפה מושלם

היקף צריכת הקפה בישראל עומד על 3.5 ק"ג לנפש בשנה, כשלפי נתונים משנת 2012 מגיעים תושבי שיאנית הקפה העולמית פינלנד לצריכה של 12 ק"ג לנפש בשנה. זהו ללא עוררין המשקה הפופולארי בעולם ולשם השוואה, בארצות הברית צורכים 4.2 ק"ג, ביפן 3.4 ק"ג ובאיטליה כ-6 ק"ג. בבריטניה מעדיפים תה וצורכים רק 2.4 ק"ג קפה לנפש בשנה, לעומת גרמניה שבה מגיעים ל-7.4 ק"ג ונורבגיה עם 9.2 ק"ג.

שתיית קפה מייצגת תרבות שלמה ויש לה גם סגולות רפואיות. מחקרים מראים ששתייה מתונה עשויה לסייע בהפחתת סיכון לחלות בסוכרת סוג 2, פרקינסון, שיטיון וסוגים מסוימים של סרטן ושבץ מוחי. כמו כן, מי שמקפיד לשלב קפה עם מזון בריא ופעילות גופנית נהנה משיפור בביצועים ועלייה ברמת האנרגיה וקצב חילוף החומרים.

קודם כל, הקפה

אבל האמת היא שבשביל קפה מושלם צריך קצת יותר מאשר כמה דקות פנויות. ראשית, חשוב להבין את ההבדלים בין איכות הגידול של פולי הקפה לאופן השתייה. פולי קפה איכותיים מגיעים מחוות גידול מסוימות שנמצאות בג'מייקה, באפריקה ובמדינות בדרום אמריקה כמו קולומביה וברזיל. שנית, יש להפריד את הרגלי הקפה בבית מאלו של בתי קפה. דווקא בבית אנחנו נוטים להתפשר על חווית השתייה לטובת חיסכון בזמן ושיקולים פונקציונאליים, בעוד בבית קפה נציב סטנדרטים גבוהים ומחמירים.

מסורת שתייה הקפה משפיעה על איכותו לא פחות מאשר מקור פולי הקפה. בברזיל וגואטמלה שקרובים יחסית לאזורי הגידול האקסקלוסיביים תקבלו קפה פושר, לעומת אירופה שבה תוכלו להשיג קפה מצוין כמעט בכל קרן רחוב.

גם בארץ הקפה נחשב לאיכותי בגלל קרבתו לסגנון האיטלקי, למרות שאין עדיין מסורת ארוכת ימים והרשתות הגדולות מתחרות ביניהן על הסלטים בתפריט יותר מאשר על איכות הפולים. כמו כן, במדינות אירופה שמכבדות את תרבות שתיית הקפה כמו איטליה נחשב מקצוע הבריסטה לבעל מעמד, בעוד בארץ מדובר לרוב באנשים צעירים שעוסקים בתחום באופן זמני בלבד.

מה קורה מסביב לספל?

האווירה מסביב לקפה משפיעה על החוויה שלכם באופן מיידי. בעוד בבית אתם ככל הנראה שותים את הקפה במטבח לפני היציאה לעבודה או מקסימום בהפסקת הצהריים, בבתי קפה צריכים לדאוג עבורכם לחוויה של 360 מעלות.

עיצוב קלאסי של בתי קפה נשען על שימוש בעץ והתכתבות עם סגנון כפרי, סולידי ואינטימי. ריהוט לבתי קפה צריך להיות מצד אחד פונקציונאלי ונגיש ומצד שני אסתטי ומיוחד, אך הוא בעיקר חייב להתאים לסגנון הנבחר על ידי בעלי המקום. בבתי קפה צריכים להעניק לכם תנאים מעולים לישיבה ממושכת ולעמוד לרשותכם עם תפריט קולינרי חד אך מצומצם.

אם הגעתם לסניף של רשת גדולה בו תפריט האוכל תופס יותר מקום מאפשרויות הקפה, סביר להניח שתתאכזבו. לעומת זאת, בבית קפה שמכבד את עצמו יסבירו לכם על ההבדלים בין המשקאות ויתנו לכם לטעום סוגים וזנים שונים של בתי קפה. במקומות כאלה האוכל מגיע לצד המשקה ולא במקומו, כי המטרה היא להדגיש את טעמי הקפה ולא להשתלט עליהם.

כך תקבלו את הקפה שמתאים לכם

על טעם וריח אין מה להתווכח וכל אחד מאתנו אוהב את הקפה שלו קצת אחרת. בשביל הקפה המושלם לא תוכלו להסתפק במה שמופיע בתפריט, אלא תצטרכו להציב תנאים ברורים.
ספרו למלצר על הטמפרטורה שבה אתם אוהבים את הקפה, התעקשו על שימוש במקציף איכותי ובדקו את הארומה מיד כאשר הספל מגיע לשולחן. אם הקפה לא לטעמכם תוכלו להחליף אותו כבר לאחר מספר לגימות, או לפחות לקום כדי להתייעץ עם הבריסטה. שיחה של כמה דקות עם בריסטה שמכבד את עצמו תגלה לכם על בית הקפה הרבה יותר מאשר כל דבר אחר.

אפשר להסתכל מהצד על האופן שבו הבריסטה מקציף את החלב כדי לקבל אינדיקציה לאיכות הקפה במקום שבו התיישבתם. בשביל הקצפה מקצועית הבריסטה צריך לנקות את הצינור מחלב ונוזלים אחרים, לנגב במטלית לחה ולפלוט מעט קיטור. לאחר מכן עליו למלא את כד ההקצפה עד חצי הגובה ולהכניס את הצינור עמוק. יד ימין של הבריסטה אמורה לחוש את חום החלב בתחתית הכד ורק אחרי שהוא מתלהט מעבירים אותה לסגירת הברז. החלב המוקצף שמגיע על ספל הקפה שלכם צריך להיות אחיד, מבריק וסמיך במרקם שמנתי וללא בועות.

כמו כן, יש דברים מהצד שיכולים לשדרג את הקפה שלכם ולהפוך אותו ממשקה חם סטנדרטי לחוויה של טעמים, ריחות וצבעים. זה מתחיל עם הוספת קצף לחלב, ממשיך עם קוביית קרח לתוך כוס אמריקנו גדולה ומסתיים עם פלח לימון לצד ספל אספרסו. הכי חשוב שתכירו את האפשרויות שעל הפרק ותשמרו על ראש פתוח.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות