קר, מתוק ומעניין: מתכון לסנדוויץ' גלידה ופיסטוקים

קר, מתוק ומעניין: מתכון לסנדוויץ' גלידה ופיסטוקים

השבת מתקרבת וזה בדיוק הזמן לחשוף בפינכם מתכון מפנק וקריר לעוגיות גלידה ופיסטוקים פריכות, שתרצו לאמץ לכל השבוע • אז אם אתם חובבי גלידה ודברים טעימים מטבעכם, הכפילו כמויות ותתפנקו 

author-image
את עוגת השבת הזו תרצו לאמץ לכל השבוע
  (צילום: honestlyyum.com)

מתכון לסנדוויץ' גלידה ופיסטוקים

השבת מתקרבת וזה בדיוק הזמן לחשוף בפינכם מתכון מפנק וקריר לעוגיות גלידה ופיסטוקים פריכות, שתרצו לאמץ לכל השבוע • אז אם אתם חובבי גלידה ודברים טעימים מטבעכם, הכפילו כמויות ותתפנקו

*ניתן להכין את המתכון פרווה/ חלבי לבחירתכם*

מצרכים:
500 גרם חמאה/מחמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
1 כוס פיסטוקים מקולפים, לא מומלחים ולא קלויים
2 כוסות קמח
226 גרם שוקולד צ'יפס
2 כוסות גלידת דובדבנים/וניל

אופן ההכנה:
1. את חצי מכמות הפיסטוקים (1/2 כוס) מכניסים למעבד מזון ומעבדים עד למצב טחון לגמרי

2. הכנת העוגיות: במיקסר עם וו לישה, מעבדים את החמאה והסוכר. מתחילים במהירות נמוכה ולאט מגבירים, עד לקבלת קרם בהיר. מערבבים פנימה את חמאת הפיסטוקים, מורידים למהירות נמוכה, ומוסיפים את הקמח עד לאיחוד מלא, אך נזהרים לא ללוש יותר מדי, אחרת מרקם הבצק יפגע.

3. עוטפים את הבצק בחתיכה גדולה של ניילון נצמד, ובעזרת הידיים מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ. מוודאים שהניילון עוטף היטב את הבצק, ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.

4. מסירים את הניילון, מניחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה, ומרדדים לעובי של חצי ס"מ. בעזרת חותכן עגול או כוס עם קוטר קטן, קורצים עיגולים מהבצק, ומסדרים את עיגולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים עם נייר האפייה השני, ומעבירים למקרר ל-15 דקות.

5. מחממים את התנור ל-180 מעלות, אופים את עיגולי הבצק במשך 12 דקות, באמצע האפייה, מסובבים את התבנית, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב בהיר. מוציאים, מניחים את התבנית על רשת צינון במשך 5 דקות, ורק אז מעבירים את העוגיות ישירות לרשת לצינון מלא.

רגע האיחוד (צילום: honestlyyum.com)

6. רגע האיחוד: מניחים 2 כפות מהגלידה על עוגייה אחת, סוגרים מעל עם עוגייה אחרת ומכניסים מיד למקפיא כל סנדוויץ' מוכן.

7. ממיסים את השוקולד בקערת מתכת הממוקמת על סיר מים רותחים על הכיריים (בן מארי), או במיקרוגל וטובלים כל קצה של סנדוויץ' גלידה בשוקולד החם ומיד בפיסטוקים הקצוצים ומעבירים למקפיא עד להגשה בשבת

שבת שלום!

תרצו לאמץ לכל השבוע (צילום: honestlyyum.com)

=================

מקור 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו