לא רק בגלל הצבע: האננס הוורוד הוא הלהיט העולמי של הקיץ
לפני כחצי שנה אישר ה-FDA, מנהל המזון והתרופות האמריקאי את האננס הוורוד לאכילה ומאז החלה החברה המייצרת אותו 'Del Monte' לגדל אותו בכמויות מסחריות לשווקים בעולם שעפו על הלהיט החדש ומסתבר שלא רק בגלל הצבע המיוחד שלו
לפני כחצי שנה אישר ה-FDA, מנהל המזון והתרופות האמריקאי את האננס הוורוד לאכילה ומאז החלה החברה המייצרת אותו 'Del Monte' לגדל אותו בכמויות מסחריות לשווקים בעולם שעפו על הלהיט החדש ומסתבר שלא רק בגלל הצבע המיוחד שלו.
את הלהיט הוורוד מגדלים בעיקר בקוסטה ריקה, שם תוכלו בקלות למצוא עשרות מטעים מרהיבים עמוסים באננס וורוד ועסיסי שנמכר לשווקים ברחבי העולם תחת השם "אננס ורוד-בשר אקסטרה מתוק".
לא רק בגלל קליפתו הוורודה הצליח האננס הוורוד להפוך למוצר קיץ נחשק, אלא מסתבר שבשרו הוורוד גם מקנה לו טעם מתוק יותר מאננס רגיל.
ולמקרה שתהיתם איך קרה המהפך מהגרסה הצהובה לוורודה, מסבירים המייצרים כי: האננס החדש הוא גרסה מהונדסת של הזן 'אננס זהוב אקסטרה מתוק' שהמרכיב הדומיננטי שהופך אותו לוורוד הוא פיגמנט ורוד הנקרא 'ליקופן', זה שאחראי לצבעם האדום של האבטיחים והעגבניות, המגביר את מתיקות האננס ומפחית את ייצור האנזים ברומלין שגורם לפה לעקצץ ואפילו לשרוף בעת אכילת אננס רגיל.
בנוסף, בעוד שבאננסים הרגילים, אנזימים מסוימים הופכים את הליקופן לבטא-קרוטן הגורם לצבעו הצהוב, באננס הוורוד, פעילותם של אנזימים אלה מופחתת.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו