לא רק מרשמלו: 5 מתכונים לשדרוג המדורה

לא רק מרשמלו: 5 מתכונים לשדרוג המדורה

אומנם המדורות הם לכבוד רבי שמעון בר יוחאי, שביקש שנהיה שמחים ונרבה אור ושמחה בעולם בליל ל"ג בעומר. אך כמו יהודים טובים אנחנו יודעים שאין שמחה בלי אוכל ♦ צפו עכשיו בחוברת המתכונים שלנו לל"ג בעומר

לא רק מרשמלו: כך תפתיעו באמת במדורה שלכם
  (צילום:שטארסטוק)

אומנם המדורות הם לכבוד רבי שמעון בר יוחאי, שביקש שנהיה שמחים ונרבה אור ושמחה בעולם בליל ל"ג בעומר. אך כמו יהודים טובים אנחנו יודעים שאין שמחה בלי אוכל ולכן אם כבר נשנושים לצד המדורה, אז הנה כמה רעיונות קלילים לגיוון המרשמלו השרוף.

♦שיפודי ירקות במרינדה גאונית

כי מתכון קליל עם תיבול גאוני, זה כל מה שאתם צריכים לפעמים כדי להפתיע את האורחים שלכם עם שיפודים טעימים שלא מחייבים אותם להימנע מלטבול את המרשמלו בתוך הנוטלה

לצפייה במתכון לחצו כאן

(צילום: damndelicious.net)

♦אוהבים נקניקיות? הנה מתכון בשבילכם
אם שקלתם לעשות הפתעה קטנה לילדים, אופירה רבני מעניקה לכם מתכון לנקניקיות ותפוחי אדמה על שיפוד. שלא נופלים מהמרשמלו על השיפוד
מצרכים:
נייר כסף
1 חבילת נקניקיות
1 חבילת שיפודים
10 תפו"א קטנים
תבלינים לתפו"א:
מלח, שמו וכף כורכום

אופן ההכנה:
1. לתבל בקערה את התפו"א החתוכים לקוביות בינוניות, לסגור עם נייר כסף

2.להשחיל על שיפוד תפו"א ואחריו חצי נקניקייה ושוב תפו"א ושוב נקניקיה ולשים על האש

♦דגים לצד המדורה

לאנשים שיודעים באמת כיצד חוגגים עם אוכל משובח, אז אופירה רבני ממליצה על דגי מושט שלמים מכוסים על האש
כל מה שאתם צריכים זה דגי מושט שלמים לפי מספר הסועדים בתיבול: לימון, מלח גס, כוסברה ופלפל
לאחר התיבול עוטפים עם נייר כסף ושמים על המנגל עד שהדג מוכן

תענוג אמיתי (צילום:שטארסטוק)

♦להוסיף בטטה למדורה

 כי כבר כמה אפשר לאכול מתפו"א מכוסה בנייר כסף? בטטה עם תיבול מנצח היא ללא ספק הדבר הבא למדורה וגם מהירה יותר להתבשל (או להישרף במדורה) כך שלא תצטרכו להתחיל להזיע מחום עד שתוכלו להכניס משהו לפה.

מצרכים:

5 בטטות בינוניות
100 גרם חמאה
1 כף מלח אטלנטי
שמן זית
לרוטב:
1 כף סילאן
1 כפית סוכר
1 כפית חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1.מקלפים את הבטטות וחותכים לרצועות או חצאים ומסדרים על נייר כסף כפול בקערה(כדי שתוכלו לתבל) מזלפים מעט שמן זית מעל הבטטות יחד עם מלח גרוס ועוטפים היטב

2.לאחר מכן זורקים למדורה ומוציאים לאחר 8-10 דקות

3.סמוך להגשה: מוצאים בזהירות מנייר הכסף את הבטטות לצלחת, מערבבים את מרכיבי הרוטב עד לאיחוד מלא, ומזלפים מעל.

(צילום:שטארסטוק)

♦לשדרג את תפו"א 

אם אתם ממש מתעקשים לשמור מסורת אבות ולהכניס למדורה כמה תפוחי אדמה עטופים בנייר כסף, הנה תיבול שיעלה את תפוחי האדמה שלכם בכמה ליגות מעל כולם לצפייה לחצו כאן

(צילום: www.thepastiche.com)

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו