החביתה שתרצו להכין גם לארוחת צהריים: מתכון לחביתה ספרדית

החביתה שתרצו להכין גם לארוחת צהריים: מתכון לחביתה ספרדית

בואו לגלות איך בעזרת מצרכים שנמצאים בכל בית תוכלו להפוך את החביתה שלכם לארוחה אמיתית

author-image
איך עם מרכיב פשוט תהפכו את החביתה שלכם לאגדה?
  חביתה ספרדית (צילום: www.munchkintime.com)

מתכון לחביתה ספרדית

גם לכם נמאס מהחביתה הבנאלית? בואו לגלות איך בעזרת מצרכים פשוטים שקיימים בכל בית תוכלו להפוך את החביתה שלכם ללא פחות מאגדה!

מנות: 4 | פרווה

מצרכים:

3 תפוחי אדמה בינוניים
5-3 ביצים (תלוי בגודל)
1 בצל קטן
1/3 כוס שמן זית
1-2 עגבניות בשלות
מלח ופלפל שחור
3 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 260 מעלות. /אפשרי לבחור גם להכין את החביתה ללא אפייה

2. קוצצים את הבצל, מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם ואת העגבניות לעיגולים דקים.

3. במחבת ברזל יצוק (שמתאימה גם לתנור), מחממים את שמן הזית על אש בינונית, מסדרים במעגלים את פרוסות תפוחי האדמה, ומפזרים ביניהם את הבצל, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 15 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.

4. בקערת ערבוב, טורפים את הביצים, ומתבלים במלח ופלפל.

5. מוציאים את עיגולי תפוחי האדמה מהמחבת, מכניסים לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות. מחזירים את תפוחי האדמה למחבת ויוצקים מעל את כל נוזל הביצים.

6. מסדרים את פרוסות העגבניות מעל תפוחי האדמה, ומכניסים לתנור שחומם מראש. ממקמים את המחבת במרחק של 20 מהחלק העליון של התנור, ואופים במשך 3 דקות.

7. מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות, וממשיכים לאפות עד שהביצים מתייצבות לחביתה. מוציאים, ממתינים 5 דקות, חותכים למשולשים ומגישים מיד עם סלט ירקות טרי מתובל היטב ושמנת חמוצה.

======================

מקור

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו