השקדיה פורחת: מתכון לעוגת שקדים לשבת אביבית

מתכון לעוגת שקדים יפיפייה: כי אם כבר השקדיה פורחת והאביב מתקרב, אז למה לא לנצל את העניין לטובת עוגה טעימה במיוחד?

השקדיה פורחת: מתכון לעוגת שקדים לשבת אביבית
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת שקדים

בזמן שפורים מאחורינו והאביב כבר לפנינו. אין יותר מתאים מלפתוח את השבת, בעוגת שקדים יפיפייה המבשרת את פריחת השקדיה ומביאה טעמים וריחות שתרצו בכל שבת בשנה.

מצרכים: 

חמאה/מרגרינה לשימון התבנית
כוס קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/4 1 כוסות סוכר
200 גרם ממרח שקדים
280 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
6 ביצים גדולות
לקישוט: אבקת סוכר ופרוסות שקדים קלופים
אופן ההכנה:

רצוי להשתמש בתבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ.

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומנפים שכבת קמח דקה על התבנית. הופכים את התבנית באוויר, טופחים על תחתית התבנית ונותנים לקמח המיותר לצנוח החוצה.

2. אל קערה גדולה מוסיפים את  כוס הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים.

3. במעבד מזון, מעבדים את הסוכר וממרח השקדים, עד לאיחוד מלא.

4. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לממרח השקדים. מעבדים עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. תוך כדי פעולה, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, עד לאיחוד מלא.

5. מוסיפים את תערובת הקמח למעבד המזון ומעבדים לבלילה סמיכה ואחידה.

6. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה, ואופים במשך שעה עד שעה ו-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, ואם לוחצים בעדינות על אמצע העוגה, המרקם מרגיש 'קפיצי'.

7. נותנים לעוגה להתקרר מחוץ לתנור במשך 20 דקות, ורק אז מחלצים בזהירות מהתבנית. מעבירים בצמוד לדופן התבנית להב סכין, כך שהעוגה תיפרד מהתבנית, משחררים את התפס ומזיזים את השוליים.

8. בעזרת מרית יציבה מעבירים את העוגה לצלחת הגשה, ורק אחרי שהעוגה קרה לחלוטין, מפדרים את העוגה באבקת סוכר, מפזרים לקישוט פרוסות שקדים ומגישים.

שבת שלום!

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות