הוגש כתב אישום נגד איתמר שמעוני - סרוגים

הוגש כתב אישום נגד איתמר שמעוני

באישורו של פרקליט המדינה שי ניצן, הגישה פרקליטות מחוז ת"א לבית המשפט המחוזי בת"א כתב אישום נגד ראש העיר אשקלון, איתמר שמעוני. בנוסף, הפרקליטות דורשת לאסור את המשך פעילותו כראש העיר

הוגש כתב אישום נגד איתמר שמעוני
  (צילום: פלאש90)

באישורו של פרקליט המדינה שי ניצן, הגישה היום (שלישי) פרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) לבית המשפט המחוזי בת"א כתב אישום נגד ראש העיר אשקלון, איתמר שמעוני, אחיו עופר שמעוני, ואנשי העסקים יואל דוידי, משה פונטה ועו"ד שרון מילר, המייחס להם – כל אחד לפי חלקו – עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, וכן עבירות מס והלבנת הון. ראש העיר איתמר שמעוני נאשם בקבלת שוחד בסך 466 אלף שקל, וכן בהפרת אמונים בכך שקיבל סכום נוסף של 575 אלף שקל בשל היותו ראש העיר, רובו ממקורות שאינם ידועים ובדרך נסתרת מעיני הציבור, מבלי שבירר את מקור הכספים, וכן בעבירות מס.

לפי כתב האישום, במהלך שנת 2014, קיבל איתמר שמעוני מכתבי דרישה משתי נשים, שהעלו טענות לפגיעה מינית מצדו. לאחר מו"מ, חתם איתמר שמעוני במועדים שונים על שני הסכמי פיצוי עם אותן נשים, שבמסגרתם נדרש לשלם להן למעלה ממיליון שקלים. איתמר שמעוני פנה לאחיו עופר ולנאשם משה פונטה, שהיה יד ימינו, איש סודו ואמונו של ראש העיר, וביקש שיסייעו לו בגיוס הכספים כדי להיחלץ ממצוקתו. פונטה ועופר נענו לבקשתו של איתמר ופעלו, בידיעתו, לגיוס הכספים ממקורות שונים, ביניהם מיזמים וקבלנים שונים הפועלים בעיר באשקלון, אשר נתנו את הכספים עבור איתמר שמעוני ובקשר עם תפקידו הציבורי כראש העיר.

בשני האישומים הראשונים מתואר כיצד קיבל איתמר שמעוני שוחד בסך 466 אלף שקל מאנשי העסקים יואל דוידי וגבי מגנזי, שפעלו בין היתר בתחום הנדל"ן, על מנת להטות את ראש העיר למשוא פנים בעבורם. המתת מדוידי הוסוותה, בין היתר, באמצעות הסכם שיווק וחשבוניות מס כוזבים. בתמורה, פעל ראש העיר שמעוני, בעצמו ובאמצעות אחרים, לטובת קבלת החלטות המיטיבות עם דוידי ומגנזי.

לפי האישום הראשון, בין איתמר שמעוני לבין הקבלן דוידי התקיים קשר מושחת של תן וקח ביחס לשורת טובות הנאה. דוידי ועופר שמעוני השתמשו בעסק התיווך שבבעלות עופר כאמצעי להעברת שוחד בסך כ-366 אלף שקל, במסווה של עמלות תיווך, והכל בידיעתו של ראש העיר. מתוך סכום זה, 177 אלף שקל העביר עופר שמעוני לאחיו לשם מימון הסכמי הפיצוי. במסגרת יחסי התן וקח, בידיעתו של איתמר, רכש דוידי את הבעלות באתר האינטרנט "אשקלון 10", אשר ביקר בצורה נוקבת את פעילותם של איתמר שמעוני והעירייה, בידיעה שלא מדובר בעסקה כלכלית רווחית עבורו. מיד עם הרכישה, השבית דוידי את פעילות האתר, וזאת בידיעתו של שמעוני. בתמורה לפעולותיו של דוידי פעל איתמר שמעוני, בעצמו ובאמצעות אחרים, לקידום האינטרסים של דוידי בעיר אשקלון ובין היתר סייע לו לקבל היתרי בנייה לפרויקטים שונים בתחום הנדל"ן בעיר, אישורים שונים לעסקיו ועוד, וכן פעל להשפיע על אופן הקצאת שטחי הפרסום של העירייה במקומונים בעיר, באופן שייטיב עם דוידי, שהיה בעל מקומון. האחים שמעוני נאשמים בקבלת שוחד והלבנת הון ואילו דוידי נאשם במתן שוחד והלבנת הון.

באישום השני נאשם איתמר שמעוני כי במאי 2015 לקח, באמצעות פונטה, שוחד בסך 100 אלף שקל מאיש העסקים גבי מגנזי, אשר גם הוא בעל אינטרסים בעיר אשקלון. כספים אלו שימשו אף הם את איתמר שמעוני למימון תשלומי הסכמי הפיצוי. בתמורה לכספים שקיבל, פעל איתמר שמעוני, בין באמצעותו ובין באמצעות אחרים, לקדם עניינים של מגנזי בעיר. בגין כך, נאשמים שמעוני ופונטה בעבירות של קבלת שוחד ותיווך לשוחד, והלבנת הון.

האישום השלישי מתייחס לנאשמים פונטה ומילר. באישום נטען, כי כחלק ממסע גיוס הכספים למימון הסכמי הפיצוי, פנה פונטה למילר, עורך דין בעל אינטרסים עסקיים בעיר אשקלון, וביקש ממנו סיוע כספי בעבור איתמר שמעוני. במענה לבקשתו, העביר מילר לפונטה סכום של 75 אלף שקל אשר שימשו למימון תשלומי הסכם הפיצוי. כחודשיים לאחר קבלת הכספים, ערכו פונטה ומילר הסכם הלוואה כוזב, שנחזה כאילו נערך ונחתם יום לפני ההעברה הבנקאית. בגין זאת, נאשם פונטה בתיווך לשוחד והלבנת הון ומילר נאשם במתן שוחד למתווך והלבנת הון.

באישום הרביעי נאשמים איתמר שמעוני ופונטה בעבירה של הפרת אמונים. באישום נטען, כי בנוסף לשוחד בסך 466 אלף שקל שקיבל שמעוני מדוידי וממגנזי, הוא קיבל באמצעות מקורבו פונטה למעלה מ-575 אלף שקל, רובם ממקורות לא ידועים, לצורך מימון הסכמי הפיצוי. בכתב האישום נטען, כי איתמר שמעוני קיבל כספים אלו, שניתנו לו באשר הוא עובד הציבור, בהיקף רב ובזמן קצר, מבלי לברר את מקורם ובדרך נסתרת מעיני הציבור, ובכך הפר את אמון ציבור בוחריו ותושבי העיר. שמעוני קיבל כספים אלו על אף שידע, כי מתוקף תפקידו כראש עיריית אשקלון ייתכן שיידרש לקבל החלטות בעניינם של נותני הכספים, מהלך שעלול לקלוע אותו, בבוא העת, למצב של ניגוד עניינים.

האישום החמישי נוגע לעבירות מס של איתמר שמעוני ושל דוידי, בגין אי דיווח לרשויות המס אודות ההכנסות שקיבלו מן העבירות שביצעו ורישומים כוזבים שביצעו.

לצד כתב האישום הגישה פרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) בקשה לאסור את המשך עיסוקו של איתמר שמעוני כראש עיריית אשקלון וכן בקשה להטלת ערבויות והטלת עיכוב יציאה מן הארץ על כל הנאשמים. בבקשה נאמר, כי "המשך עיסוקו של ראש העיר, בתוך העירייה, כשמתוקף תפקידו הוא נמצא כל העת בסביבתם של עובדי העירייה ומנהליה הבכירים העתידים להעיד כנגדו, כאשר ענייניהם העסקיים של נותני השוחד נידונים כל העת בעירייה, מעלה חשש אינהרנטי להישנות עבירות דומות. תפקיד ראש העיר כרוך באין ספור החלטות מסוג אלו בגינן מואשם שמעוני. לאור עוצמת הראיות והתמונה העולה מהן בנוגע להתנהלותו המתוחכמת בעבירות אלו – יש מקום להרחיקו ממוקדי הכוח אשר מאפשרים ביצוע העבירות".

התיק מנוהל בידי עוה"ד ירון גולומב, קרן צבירן-לצטר, הילה גבאי ואורי פרייסמן מפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה).

החקירה נוהלה בידי משטרת ישראל בשיתוף פקיד שומה חקירות מרכז ברשות המסים והרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, ובליווי צמוד של הפרקליטות.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו