מתכון להמבורגר טבעוני

מתכון להמבורגר טבעוני

בכל יום שני נשתדל לתת לטובת הטבעונים והצמחונים שבנינו וגם לכאלה שרחוקים מכך(כמוני), מתכון טבעוני מנצח. קצת חיבור לטבע והפסקה של פעם אחת בשבוע לא תזיק לאף אחד. והפעם: מתכון להמבורגר טבעוני

שני טבעוני: מתכון להמבורגר טבעוני

מתכון להמבורגר טבעוני מסלק וקינואה 

בכל יום שני נשתדל לתת לטובת הטבעונים והצמחונים שבנינו וגם לכאלה שרחוקים מכך(כמוני), מתכון טבעוני מנצח. קצת חיבור לטבע והפסקה של פעם אחת בשבוע לא תזיק לאף אחד. והפעם: מתכון להמבורגר טבעוני.

מצרכים:

4 סלקים
1/2 כוס קינואה אדומה
1 כף שמן זית
1 ביצה
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
1/8 כוס קמח תירס
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות,עוטפים כל סלק בנייר כסף, מכניסים לתנור החם לצלייה של 25-30 דקות, מוציאים, ממתינים לצינון ומקלפים את הסלק.

2. במעבד מזון, טוחנים את הסלק עם 2-3 פולסים, כך שהסלק הופך למחית גסה.

3. מעבירים את הסלק לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים יחד לעיסה אחידה. בידיים לחות, מעצבים קציצות המבורגר עגולות, עבות ופחוסות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. אופים ב-200 מעלות במשך 15 דקות, הופכים את הקציצות ואופים במשך 15 דקות נוספות.

הצעת הגשה: להגיש חם בלחמנייה, עם ירקות ומטבלים אהובים והמון צ'יפס.

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו