20 דקות וזה מוכן: מתכון מהיר למרק אפונה

פתאום נהיה לכם קר? הנה מתכון מהיר שתשמחו לאמץ מפעם לפעם: מרק אפונה מהיר וקל שתוך 20 דקות בלבד הוא מוכן להגשה

20 דקות וזה מוכן: מתכון מהיר למרק אפונה

מתכון מהיר למרק אפונה

פתאום נהיה לכם קר? הנה מתכון מהיר שתשמחו לאמץ מפעם לפעם: מרק אפונה מהיר וקל שתוך 20 דקות בלבד הוא מוכן להגשה.

מנות:6 | פרווה

מצרכים:
4 כוסות ציר ירקות
4 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות
900 גרם אפונה קפואה
1/4 כוס עלי פטרוזיליה טריים
כף עלי תימין טריים או 1/2 כפית תימין מיובש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
1.מכניסים לסיר בינוני ומלא במים את ציר הירקות וקוביות תפוחי האדמה. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. לאחר הבעבוע, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך 6-8 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.

2. מוסיפים את האפונה כשהיא קפואה ומניחים לה להפשיר בפנים ולקבל גוון ירוק בהיר במשך כ-3 דקות ומסירים מיד מהאש. מוסיפים לסיר את התימין ועלי הפטרוזיליה.

3. מעבירים את המרק למעבד מזון – עובדים בקבוצות ובכל פעם ממלאים את מעבד המזון רק עד מחציתו. טוחנים את המרק למרקם שמנת במשך כדקה לכל קבוצה.

4. מחזירים את המרק לסיר, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מתבלים במלח בנדיבות (זה עוזר להדגיש את טעמה של האפונה) ופלפל שחור לפי הטעם. ניתן לשמור את השאריות עד שבוע בכלי אטום במקרר עד שבוע.

הצעת הגשה: מגישים חם עם זילוף שמן זית מעל, להדגשת הטעמים.

מרק אפונה מהיר צילום: robustrecipes

מומלץ להגיש עם זילוף שמן זית מעל (צילום: robustrecipes)

=======

מקור 

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות