הזמן קצר והמלאכה מרובה? מתכון מהיר לטארט אגסים

יום שישי קצר והמלאכה מרובה? הנה קינוח קליל וטעים המתאים בדיוק לשבת קרירה וחורפית. מתכון לטארט אגסים ובצק עלים של השף אסף גרניט

05.01.17 13:00  ז' בטבת תשעז
גם מהיר גם טעים: הקינוח המושלם לשבת חורפית
  (צילום:שטארסטוק)

מתכון טארט אגסים ובצק עלים

יום שישי קצר והמלאכה מרובה? הנה קינוח קליל וטעים המתאים בדיוק לשבת קרירה וחורפית. מתכון לטארט אגסים ובצק עלים של השף אסף גרניט.

מצרכים:
8 אגסים בשלים
1 כוס סוכר
80 גרם חמאה
1 מקל וניל
1 בצק עלים על בסיס חמאה
ביצה
להגשה: קצפת לא ממותקת

טיפ: מומלץ להכנה במחבת קטנה- 20 ס"מ

הוראות הכנה:
1. מקלפים את האגסים, חותכים לרבעים ומוציאים את הליבה.

2.במחבת ממסים: חמאה, סוכר וגרגרים של מקל הווניל עד לקבלת צבע קרמלי בהיר מאוד ומורדים מהאש.

3.מסדרים את האגסים במחבת בצורת מניפה ומחזירים לאש נמוכה לחמש דקות נוספות.

4.מרדדים בצק עלים לעובי חצי ס"מ וקורצים עיגול בגודל המחבת. לאחר מכן מכסים את המחבת בבצק ומורחים בביצה וחורצים מספר עיגולים בבצק על מנת שאדים יוכלו לצאת

5. מכניסים את המחבט עם הבצק לאפייה בתנור בחום 190 מעלות ומוצאים עד שהבצק מקבל גוון זהוב.

6. הופכים את המחבת על צלחת ומגישים עם כף של קצפת לא ממוצקת.

==========

המתכון באדיבות השף אסף גרניט, יועץ אסטרטגי של רשת 'נעמן'.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות