חם ומתוק: 3 מתכונים למשקאות חמים ששווה להכין בבית

כשבחוץ כל כך קר, אין כמו להתחמם עם משהו חם, מתוק ומפנק. קבלו 3 מתכונים קלים ששווה לנסות בבית!

אצלנו חם ומתוק: 3 מתכונים ששווה לנסות
  (צילום:שטארסטוק)

כשבחוץ כל כך קר, אין כמו להתחמם עם משהו חם, מתוק ומפנק. קבלו 3 מתכונים קלים ששווה לנסות בבית.

מתכון לשייק שוקולד לבן וחם

מנות: 2 | חלבי

מצרכים לשייק:

4 קוביות שוקולד לבן
1/2 2 כוסות חלב קוקוס או חלב שקדים קר או חלב רגיל
6 כפות שיבולת שועל
1 בננה בשלה
20 אגוזי קשיו
2 כפות פתיתי קוקוס

אופן ההכנה:

1.קולים את פתיתי הקוקוס במשך כדקה בתנור חם, עד להשחמה קלה. שימו לב-הפתיתים נשרפים במהירות, אז השגיחו להוציא בול בזמן.
2.בתוך סיר קטן על אש קטנה ממסים את השוקולד הלבן יחד עם 2 כוסות חלב קוקוס. ניתן גם לבצע את התהליך במיקרוגל עד שהשוקולד נמס לגמרי.
3.מכניסים לבלנדר את שיבולת השועל, הבננה, כף פתיתי הקוקוס הקלויים ואת חצי כוס חלב הקוקוס שנותר. מעבדים במהירות גבוהה במשך דקה, עד ששיבולת השועל נטחנת לחלוטין. אם הנוזל סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים.
4.מחלקים את התערובת לשני כוסות, יוצקים מעל את החלב והשוקולד החם ומפזרים מעל כל כוס את פתיתי הקוקוס הקלויים הנותרים, ומגישים מיד.

שייק שוקולד לבן וחם (צילום:שטארסטוק)

שייק שוקולד לבן וחם (צילום:שטארסטוק)

מתכון לשוקולטה עם מרשמלו

מנות: 4-6 כוסות | חלבי

מצרכים:
1/2 ליטר חלב
3 כפות שטוחות קורנפלור
100 גרם(טבלה אחת) שוקולד מריר או לבן
2 כפיות ליקר שוקולד / קפה
1 מקל קינמון
קוביות מרשמלו

אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים.
2. בפינג'ן (סיר עם ידית ארוכה), מרתיחים את החלב ומקל הקינמון. לאחר שהחלב כשהחלב רותח ומעלה קצף, מוסיפים לסיר את 3. הקורנפלור המדולל. מבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהחלב הופך לסמיך.
4. מסירים את החלב מהאש ומוציאים את מקל הקינמון.
5. שוברים את השוקולד לקוביות, מוסיפים לסיר החלב ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את הליקר לסיר ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך מאוד.
7. מוזגים את השוקולטה לספלים אישיים, מקשטים בקוביות מרשמלו ומעט אבקת קקאו, מוסיפים כפית ומגישים.

שוקלטה עם מרשמלו (צילום:שטארסטוק)

שוקלטה עם מרשמלו (צילום:שטארסטוק)

מתכון לסחלב קלאסי

מנות: ספל אחד |חלבי

מצרכים:
1 כף גדושה אבקת קורנפלור
1 טיפה מי ורדים
1 כפית סוכר
חלב

טיפ: ניתן להפוך את המשקה לטבעוני-פרווה על ידי החלפת החלב בחלב סויה/בחלב אורז ושקדים

אופן ההכנה:
1. ממלאים את הספל בחלב ויוצקים לסיר קטן. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים יחד לרתיחה תוך ערבוב מתמיד למניעת גושים ויצירת סמיכות הסחלב.

2. יוצקים את החלב מהסיר לספל ומפזרים מעל אגוזים גרוסים / אבקת קינמון / קוקוס/ שוקולד מגורד ומגישים חם!.

סחלב חם (צילום:יחצ)

סחלב חם (צילום:יחצ)

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות