לנצל את חנוכה: מתכון לפיש&צ'יפס אמיתי

אם כבר חג שהשמן הוא בין סמליו המרכזיים, אז לגמרי שווה לנצל את הרגעים האחרונים של חנוכה ולהתפנק בפיש אנד צ'יפס מושקע וטעים במיוחד

לנצל את חנוכה: מתכון לפיש&צ'יפס אמיתי
  (צילום:שטארסטוק)

מתכון לפיש & צ'יפס 

אם כבר חג שהשמן הוא בין סמליו המרכזיים, אז לגמרי שווה לנצל את הרגעים האחרונים של חנוכה ולהתפנק בפיש אנד צ'יפס מושקע וטעים במיוחד. אגב זה מתכון מעולה למי שחייב הפוגה דחופה מכל הסופגניות והלביבות.

מנות: 4 | פרווה
מצרכים:
450 גרם פילה בקלה, מחולק ל-4
1/4 כוס קמח
שמן קנולה או שמן צמחי לטיגון עמוק – לא שמן זית
לציפוי:
1/4 1 כוסות קמח
230 מ"ל בירה לבנה קרלסברג
1/4 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
לצ'יפס:
5 תפוחי אדמה בקליפה אדומה
קערה גדולה מלאה במים קרים וקוביות קרח
שמן לטיגון עמוק
מלח
אופן ההכנה:

כדי שתהיו יעילים ומהירים, כדאי להתחיל קודם בהכנת הצ'יפס ורק אז לעבור לדגים.

הכנת הצ'יפס:
1. מקלפים את התפו"א, חותכים לרצועות עבות ולאחר מכן מעבירים לקערה מלאה במים קרים וקוביות קרח, ומשהים למשך שעה-שעתיים (אפשר יותר).

2. מוציאים את רצועות הצ'יפס למגבת (רצוי בד, לא נייר) וסופגים מהן את כל הנוזלים, שיתייבשו היטב.

3. מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית ומכניסים לשמן את רצועות הצ'יפס

4. הכניסו בכל פעם כמות קטנה מהצ'יפס לטיגון (כדי שהשמן לא יתקרר) עד לקבלת גוון זהוב-שחום. לאחר מכן מוציאים לנייר סופג ומתבלים במלח (ומומלץ גם במעט פלפל גרוס).

הכנת הדגים:

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבלילה, עד לקבלת מרקם סמיך ועבה. ומניחים בצד למשך 15-30 דקות.

2. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק

3. מצפים ב-1/4 כוס קמח את 4 חתיכות הדג, וטובלים כל אחת בבלילה.

4. מטגנים כל חתיכת דג במשך 8 דקות, 4 דקות מכל צד או פשוט עד להזהבה ומגישים!

טיפ: אם אתם מטגנים כמות גדולה יותר של דגים או ממתינים עד שהצ'יפס יהיה מוכן, העבירו את הדגים המוכנים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. והכניסו לתנור שחומם ל-90 מעלות, כדי לשמור עליהם חמים עד ההגשה.

 

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות