העו"ד דן אילוז מגלה את המתכון והסודות לספינג' המפורסם

במיוחד לגולשי סרוגים: מתכון מיוחד לספינג' של עו"ד דן אילוז, המצליח מידי שנה למשוך מאות אנשים מרחבי הארץ להגיע לירושלים ולטעום את הסיפינג' המפורסם שלו

19.12.16 10:22  י"ט בכסלו תשעז
מתכון לספינג' המפורסם בירושלים
  (צילום:שטארסטוק)

המתכון לספינג' של דן

לפני שבע שנים, עלה העו"ד דן אילוז מקנדה לישראל ומאז -הוא מקפיד לארגן מידי שנה מסיבת ספינג' באיזור קטמון שבירושלים, שם עולים לרגל מאות אנשים מכל רחבי הארץ, כדי לטעום מהספינג' המפורסם בירושלים.

ולכבוד חג החנוכה המתקרב, אילוז חושף במיוחד עבור סרוגים- את המתכון שלו+ הסודות להצלחה להכנת הספינג' המפורסם.

מנות: כ30 יחידות ספינג' |פרווה

מצרכים:
קילו קמח
שקית שמרית
כף שטוחה של מלח
חצי כוס סוכר
3/5 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון
לציפוי:

סוכר לבן /אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מכניסים לתוך קערה גדולה את הקמח, השמרית, המלח ו3 כפות סוכר. מערבבים בין החומרים.
2. מוסיפים את המים תוך כדי ערבוב. מומלץ להכניס חצי מכמות המים, לערבב, ולהוסיף את החצי השני. לאחר מכן לשים את הבצק למשך כ5 דקות.
3. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומשאירים לטפיחה (כשעה או עד להכפלה).
4. לשים שוב את הבצק וחוזרים על שלב 3 (ראו מעל) עדיף אפילו פעמיים.
5. מחממים שמן על אש גבוהה במחבת גדולה ועמוקה.
6. טובלים את הידיים במים (כדי שהבצק לא יידבק לידיים), לוקחים גוש קטן מהבצק (בגודל כדור פינג פונג), יוצרים במרכזו חור ומניחים אותו בתוך השמן הלוהט לטיגון. שימו לב: הבצק תופח מאוד בתוך השמן כך שהספינג' גדל.
7. מטגנים כשתי דקות בכל צד או עד להזהבה (תלוי בטמפרטורה של השמן).
8. מוצאים מהשמן ומניחים על נייר סופג לכמה שניות, ומיד טובלים את הספינג' בתוך סוכר.
9. מחכים כמה דקות שיתקרר קצת, ואוכלים! הספינג' טעים במיוחד כשהוא נאכל מיד לאחר ההכנה.

הסודות להצלחה:
-כדאי להתפיח את הבצק מספר פעמים (לחזור על שלבים 3 ו4 לפחות פעמיים). ככה הספינג' יהיה יותר רך ואוורירי.
-אחד הדברים הקריטיים הוא טמפרטורת השמן. מצד אחד הוא צריך להיות לוהט כדי לטגן את הבצק, אך מומלץ להעדיף חום פחות גבוה ויותר זמן טיגון, כדי לתת בישול גם בחלקים הפנימיים של הספינג' לפני שהחוץ נשרף.

הצעת הגשה: להגיש עם תה נענע חם וריחני

מסיבת הספינג' השנתית של דן אילוז

מסיבת הספינג' השנתית של דן אילוז

===============

המתכון באדיבות עו"ד דן אילוז, יועץ אסטרטגי בתחום הפוליטי ובקשרי ממשל. בעבר אילוז עבד במשרד החוץ, עם ראש עיריית ירושלים ניר ברקת וכיועץ לענייני חקיקה של סיעת הליכוד. לצד פעילותו הפוליטית, אילוז ידוע כמוקד אירוח לארוחות שבת ברמה קולינרית גבוהה במיוחד, בזכות אביו שהיה שף מפורסם בקהילה היהודית בקנדה.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות