את השמן תשאירו לחנוכייה: מתכון ללביבות אפויות

חנוכה המתקרב עושה לכם חשק ללביבות? הנה מתכון מיוחד ללביבות תפו"א שלא מצריך טיגון ושמן מיותר

18.12.16 13:09  י"ח בכסלו תשעז
את השמן תשאירו לחנוכייה: מתכון ללביבות אפויות
  לביבות אפויות (צילום:אסף אמברם)

מתכון ללביבות תפוחי אדמה אפויות 

חנוכה המתקרב עושה לכם חשק ללביבות? הנה מתכון מיוחד ללביבות תפו"א שלא מצריך טיגון ושמן מיותר.

מנות: כ20 לביבות | פרווה (רק הרוטב לצד הלביבות חלבי)

מצרכים:
1 גזר
1 קישוא או זוקיני
1 גמבה אדומה
1/2 בצל לבן
1 תפוח אדמה
גבעול סלרי
מלח ופלפל שחור גרוס
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
2-3 כפות שמן זית

מרכיבים להכנת מטבל יוגורט שום:
2 כפות יוגורט
כף וחצי מיונז
2 שיני שום
מלח ופלפל שחור גרוס
עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, עלי רוזמרין ומעט תימין.
1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. קוצצים את כל הירקות דק מאוד (מומלץ במכונת קיצוץ)

3. מוסיפים לירקות הקצוצים את שאר החומרים, מערבבים ומניחים בצד.
4. לוקחים תבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה, מברישים עם מעט עם שמן זית.
5. לוקחים את התערובת ומתחילים ליצור לביבות ולהניח על נייר האפייה, מכניסים לאפייה של 15-20 דקות עד שהלביבות נהיות זהובות.

אופן הכנת מטבל יוגורט שום:

קוצצים דק ואחיד את כל מרכיבי המטבל ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד ומגישים לצד הלביבות.

לביבות של נוף עתאמנה צילום אסף אמברם

לביבות של נוף עתאמנה (צילום: אסף אמברם)

==========

המתכון באדיבות 'מאסטר סלייסר' מבית כרמל דיירקט 

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות