ארוחה בקטנה: מתכון ללביבות טונה ותפו"א - סרוגים

ארוחה בקטנה: מתכון ללביבות טונה ותפו"א

סופרים את הימים לקראת חנוכה? קבלו מתכון ללביבות עם טוויסט, ואל תשכחו: עם כיבודים!

author-image
ארוחה בקטנה: מתכון ללביבות טונה ותפו"א

מתכון ללביבות טונה ותפו"א

סופרים את הימים לקראת חנוכה? הנה מתכון ללביבות טעימות וקלות להכנה שיתנו לכם קצת טעמים של חנוכה רק בלי קילו שמן. מתכון לארוחה קלילה או לסתם נישנוש שמעלה זיכרון שחג האורים קרב ובא.

מנות: 12 | פרווה

מרכיבים:
5 תפוחי אדמה גדולים
קופסת טונה בשמן (185 גרם)
1/2 כוס תירס
2 גבעולי בצל ירוק
ביצה
גרידת לימון- מקליפת לימון אחד
כוס פירורי לחם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא מים, עד לריכוך. מסירים את הקליפה, ומועכים למחית בקערה.

2. מוסיפים את הטונה למחית תפוחי האדמה ומערבבים במזלג.

3. קוצצים את הבצל הירוק, ומוסיפים לקערה, יחד עם התירס, הביצה ופירורי הלחם.

4. לאחר מכן, מוסיפים את גרידת הלימון ומתבלים במלח ופלפל שחור, לפי הטעם. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

5. מחלקים את התערובת ל-12 כדורים, מועכים מעט משני הצדדים, כך שתתקבל קציצה אליפטית ומצפים בפירורי לחם.

6. מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית-גבוהה, ומטגנים כל קציצה במשך 3 דקות, עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג, ומוסיפים עוד שמן, אם צריך, עד שכל הקציצות מוכנות. למי שרוצה להפוך את הסיפור לבריא יותר מומלץ לשמן תבנית עם מעט שמן זית ולהכניס לתנור על 180 מעלות עד להזהבה.

הצעת הגשה: להגיש חם או קר עם סלט ירקות טרי ורטבים אהובים.

=======

מקור

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו