סורגים ארוחה עם סלבסרוג: יהודה עמשלם מנכ"ל קרן "אחד לאחד"
לקראת ימי הדין, כתבנו יצא לבדוק מה קורה מתחת לפני השטח בקרן הצדקה המרכזית בציבור הדתי, ועל הדרך זכה לטעום מנות גורמה מפתיעות במיוחד
סורגים ארוחה
לקראת חגי תשרי הממשמשים ובאים חשקה נפשי לבשל עם אדם שמצד אחד חובב בישול, ומצד שני מעורה בכל מה שקשור לתקופת השנה המיוחדת הזו.
מהר מאוד מצאתי את עצמי בפגישה עם יהודה עמשלם , מנכ"ל קרן אחד לאחד, שנמצאת בימים אלו ממש בעיצומו של מסע גיוס תרומות מהציבור הרחב על מנת לסייע לאלפי משפחות נזקקות לקראת החגים.
לפני שנתחיל לבשל, ולמרות שאני ממש סקרן לדעת איזה הפתעות הכנת לי יהודה, תגיד- מה בעצם ההבדל בינכם לבין שאר העמותות?
תראה, כל צדקה, בכל דרך היא חשובה ומצוינת. ובכל זאת יש שלושה מאפיינים ייחודים אצלנו בקרן:
1.כל בקשה לתמיכה נבדקת לעומק לגופו של עניין על ידי וועדה מיוחדת
2.הוצאות השכר של הקרן מכוסות על ידי תורם יחיד שביקש להישאר בעילום שם, כך שהכסף של כל תורם ותורם מופנה לחשבון מיוחד ומשם הולך למשפחות בלבד- 100% תרומה- בלי שום הוצאות נלוות על שכר או תפעול.
3. התרומה נעשית בעיקר און ליין באתר שלנו, כל המערכת שקופה וברורה והחוויה של התרומה היא של שמחה בנתינה מחד ומהירות וקלות ההליך מאידך.
בהחלט נשמע פשוט וקל… תגיד- זה נכון שאתם לא מחלקים סלי מזון אלא מזומן או תלושי קנייה? למה להיות יוצאי דופן?
שאלה מעולה. אענה לך בסיפור מהשטח– אחת המשפחות שסייענו להם, היא משפחת עולים שהגיע זה עתה מגרמניה.
העמותה שסייעה להם לפנינו, העניקה להם סל מזון לשבת, שהכיל בין השאר שקיות של קוסקוס. המשפחה- שלא הבינה מה זה הפתיתים הקטנטנים האלה- פשוט אגרה שקיות רבות של קוסקוס ונשארה רעבה…
תלושים וכסף מזומן, מאפשרים לכל משפחה לקנות בדיוק את מה שהיא צריכה ואוהבת, מונעת את תחושת הבושה בקבלת ארגזי מזון כתרומה ומאפשרת לכל משפחה לערוך קניות כמו כולנו- מתוך תחושה של עצמאות ושמחה גדולה- וכל זה עובדות יומיומיות מהשטח.
הסבר מעניין. אבל האמת? לא השתכנעתי… אז החלטתי להפתיע אותך והבאתי איתי סל מזון סטנדרטי של אחת העמותות.
אז קדימה. בוא נתחיל במלאכה ואני אוכיח לך שסל מזון זו בהחלט תרומה טובה שמאפשרת להכין ארוחה, ואפילו ארוחת חג, משביעה וטעימה.
לשבחו של יהודה אומר שהוא נרתם מיד לאתגר והחל לבשל מטעמים כיד המלך.
כבן גאה לשושלת יהדות המזרח, הכין לי יהודה כמה מהמנות האותנטיות ביותר שלמד בבית אבא. לא אלאה אתכם בפרטים, כי מדובר באמת בטכניקות ייחודיות ובסודות משפחתיים שעוברים מדור לדור, אך אני גאה להציג לכם את ארוחת החג החגיגית מעשי ידי יהודה להתפאר:
מנה ראשונה- נתחי דג ורוד מפולט מטוגן בתירוש משובח, עם נגיעות מחמצת ירקרקה ובזיקת מלח גס על מצע גרעיני דגנים מטוגנים, עם רמזים לארומה של צמחי תה מהמזרח הרחוק.
מדובר באחת ממנות הדגל של המטבח המזרחי-אוריינטלי. כתרים רבים ואגדות אינספור מלווים אותה לאורך אלפי שנות בישול, אחת המפורסמות שבהם מספרת שהסבא של הסבא של הסבתא של יהודה, שהיה משרת בכיר אצל הסולטן, הכין אותה לרגל חתונת ביתו היחידה של השליט.
הטוויסט שהתיון נותן לפופקורן הוא פשוט גאוני, והשילוב של הטונה, החמוצים ומיץ הענבים- וואו!! מחזיר אותי בבת אחת למנות הקרב האהובות מהסדיר. להיט!!
חבל שאי אפשר לתאר טעם דרך הכתוב, פשוט גן עדן.
קינוח- מי מעיין זכים, עם תמצית פולי פרי אפריקאי נבחרים, ופירורי אפיפית מסחרית דליקטס.
אחרי המנה העיקרית שהשאירה אותי פעור פה (בעיקר בגלל הפופקורן שנתקע לי בין השיניים) לא האמנתי שישאר לי מקום לקינוח שיהודה רקח בכישרון. אך בשל החינוך האירופאי שספגתי, נעניתי בשמחה להצעתו ללגימה המקרבת לבבות.
נס. פשוט נס. אין לי מילים אחרות לתאר את הנס קפה שהוגש לי. ראיתי עולם, ידעתי גם ידעתי תחכום קולינרי מהו, אך הדיוק של כמות המים לעומת המשקל הסגולי של פולי הקפה והתעוזה שבשילוב פירורי הוופל בתוך כל הסיפור- כל כך הרבה רציתי לומר על הקינוח, אך מרוב תדהמה נאלמתי דום. פשוט נפלא…
אז מה יהודה? אפשר או אי אפשר להכין ארוחה ראויה מסל מזון אה???…..
הוא לא ענה, כנראה שהבין. אבל אני סולח לו על היומרה להבין מה טוב לתת לנזקקים. בכל זאת חודש הרחמים והסליחות..
…………………………………………………………………………………………………………….
ועכשיו ברצינות….
לתרומה משמעותית לקראת החג, היכנסו עכשיו לאתר אחד אחד, בחרו את התרומה שברצונם לתת, ועזרו לנו לעזור לאלפי משפחות להתכונן לחג בצורה מכובדת, מכבדת וראויה- לא עם סל מזון בסיסי, אלא עם היכולת ללכת לסופר ולקנות מוצרים לבחירתם.
לעוד על הקרן ותרומה למשפחות נזקקות לחצו כאן
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו