המתכון של ראש השנה: לחמניות בצורת רימון - סרוגים

המתכון של ראש השנה: לחמניות בצורת רימון

מתכון לראש השנה לחמניות בצורת רימון. מדובר בלחמניות קטנות ויפות בצורת רימון שהן לא רק יפות ומעניקות לשולחן אווירת ראש השנה במלוא הדרה. הן גם טעימות, נוחות למאכל והכי חשוב קלות להכנה ועוד מומלצות להכנה עם הילדים

המתכון של ראש השנה: לחמניות בצורת רימון

לחמניות בצורת רימון. בראש השנה כמו בכל חג יש את עניין עיצוב שולחן החג. רובינו נעזרים במפיות, פרחים, פמוטים וכלים מיוחדים, אבל הפעם שום דבר לא יפתיע את סועדי החג שלכם כמו הלחמניות האישיות האלה. מדובר בלחמניות קטנות ויפות בצורת רימון שהן לא רק יפות ומעניקות לשולחן אווירת ראש השנה במלוא הדרה.  הן גם טעימות, נוחות למאכל והכי חשוב קלות להכנה ועוד מומלצות להכנה עם הילדים.

מתוך עשרות גרסאות שראיתי למתכון הזה, בחרתי באבישג דרורי שהכינה גרסה קלה ופשוטה למתכון הלחמניות האישיות האלה.

אבישג דרורי משכונת קריית מנחם מעבר להיותה אמא לארבעה ילדים מתוקים, היא בוחנת פטנטים בתחום התקשורת והמחשבים ברשות הפטנטים שבמשרד המשפטים (אגב יש רק 115 איש בכל הארץ שעושים את זה) היא גם מלאה באהבה לתחום האפייה "מינמום 3 עוגות לשבת – שוקולד, עוגת גבינה ועוגת קרמבו" היא מספרת לסרוגים.

מתכון ללחמניות אישיות בצורת רימון

המתכון מיועד לכ20-25 לחמניות רימון (תלוי בגודל).

מצרכים

1 קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

1 כף מלח

4 כפות סוכר

3/4 כוס שמן (גודל של כוס חד"פ פלסטיק)

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, מוסיפים 3 וחצי כוסות מים פושרים (200 מ"ל) ולשים עד שמתקבל בצק דביק (מוסיפים מים בעת הצורך כדי לקבל את המרקם הדביק). לאחר מכן מוסיפים את השמן לבצק ולשים עד שהשמן נטמע בבצק.

מניחים את הבצק להתפחה של חצי שעה ושוב לשים את הבצק 2-3 דקות.

מהבצק יוצרים כדורים בגודל שמתאים למנג'ט (במקרה שלי הקוטר של הכדור 7 ס"מ) ומכניסים אותם למנג'טים לתפיחה נוספת.

רגע לפני שנכנסות לתנור (צילום:אבישג דרורי)

רגע לפני שנכנסות לתנור (צילום:אבישג דרורי)

הכנת כתר הרימון

המלצה: בחלק הזה אבישג ממליצה להפעיל את ילדכם 'הבן שלי גם נהנה וגם עזר לאמא'.

לוקחים מהבצק כמות המספיקה לכדור אחד ומרדדים את הבצק שיהיה שטוח ודק, לאחר מכן קורצים את הבצק בעזרת חותכן בצורת פרח/כוכב.

שמים את הפרח מעל כדור הבצק ואח"כ בעזרת אביזר חד ודק דוקרים את אמצע הפרח ודוחפים פנימה את הפרח בתנועה סיבובית (לא לפחד, אחר כך זה שוב תופח ועולה כלפי מעלה) .לאחר מכן מעצבים את הקצוות של הפרח כך שיראו כמו של רימון.

האבזרים ליצירת הכתר המושלם(צילום:אבישג דרורי)

האבזרים ליצירת הכתר המושלם (צילום:אבישג דרורי)

האביזר החד הוא מכשיר שיוצר מיץ מלימון, אפשר להשתמש גם בקשית.

לאחר הדבקת הכתר לעיגולי הבצק והתפחה קצרה מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים בטמפ' של 180 מעלות למשך 25-30 דקות.

אבישג ממליצה להפעיל על טורבו ל-5 דקות ראשונות ואח"כ להעביר לאפיה רגילה.

הצעת הגשה

זיגוג דבש ליופי על הלחמניות

הכנת זיגוג דבש: מערבבים 2 כפות דבש עם 2 כפות מים רותחים ומברישים מיד כשהלחמניות יוצאות מהתנור.

ואל תשכחו להודות לאבישג דרורי על המתכון הפשוט והמובן.

והכי חשוב שירבו זכויותינו כרימון ושיתפחו לחמניותינו כלחמניות במתכון – אמן!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
תודה
רחלי בראשי | 27-09-2016 23:18
מתכון קל לביצוע ומאוד מובן. הלחמניות מהממות ביופיין. תודה אבישג ושנה טובה ומתוקה