ביקורת מסעדות • הבר החדש במלון ולדורף אסטוריה: למי שרוצה להרגיש כמו מלך

מבקרת המסעדות שלנו, אור יום טוב לקחה הפסקה מהסלבס הסרוגים, כדי לבחון את בר הקיץ החדש של מלון וולדורף אסטוריה בירושלים. "לא הייתי זקוקה לטיפת אלכוהול בכדי להרגיש בחלום"

ולדורף אסטוריה • למי שרוצה להרגיש כמו מלך

סורגים ארוחה. בכל שבוע תתארח אור יום טוב אצל סלב סרוג אחר ותבשל איתו ארוחה. את הביקורת היא תציג בפניכם. השבוע – היא לקחה הפסקה כדי לבחון את המסעדה החדשה במלון וולדורף אסטוריה.

26 שנה אני חיה במדינה הזאת, מתוכם מאות פעמים נסעתי במעלה כביש 'אגרון' בואכה שכונת רחביה בדרך לבקר את סבי וסבתי שבירושלים. מאז שאני זוכרת עצמי הוא תמיד ניצב שם נטוש ואפל, נוכח החזות המרשימה והמושקעת אפשר לומר אפילו מבוזבז.

פקידי המכס שישבו בו לפני כמה עשורים לא דמיינו לעצמם שיום יבוא ומשרדם הדל יהפוך חדרי פאר מצופים רצפת בהט ושש, מאוורר התקרה המרכזי יומר בנברשת קריסטלים ואת שיירות האנשים הממתינים בתור יחליפו פרחי סחלב לבנים. בקיצור, וולדורף אסטוריה הוא חתיכת היסטוריה של מלון אך אני באתי לבדוק מה מצב החתיכות שם בצלחת.

מבט ממעל - דינאל כהן

גג מלון ולדורף אסטוריה (דניאל כהן)

לימוזינה ממוגנת ירי הייתה יכולה להפוך את הערב למושלם למרות שבמקרה הזה הוצאות הדלק, בייביסיטר והחניה לא מגיעים אפילו לשווי מנה במסעדת המלון היוקרתית. אבל אל תדאגו. לא למסעדה הזו אני לוקחת אתכם. בתוך עמי אני יושבת ואין לי שום כוונה שתגמרו את החופש עם חור בכיס. למעשה, הוזמנתי להשקה חגיגית של בר קיץ חדש ממוקם במרפסת הקומה הרביעית. בדרך לשם נהניתי מלובי מרהיב ביופיו, התמסטלתי מריח המור שהורגש היטב באוויר, חוויתי לראשונה עליה במעלית באמצעות לחצני טאצ' דיגיטליים [מה שלא מאפשר התנהגות ישראלית ברברית של לחיצה חוזרת על כפתור לחוץ] ובעיקר פגשתי הרבה מלצרים חייכנים ואדיבים. לפחות חשבתי שהם כאלה עד שהגיעו מנחם ותחיה הורביץ ובן רגע ננטשתי מכל עובד מלון מסור.

זה היה די מבדר לראות אותם דווקא כאן, כי הקשר בין מנחם הורביץ וקולינריה התחיל ונגמר אצלי בחלוקת מסטיק בזוקה בכל תפילת שבת בבוקר בבית הכנסת המרוקאי בקריית שמונה. היה נחמד להחליף כמה משפטים עם דמויות ילדות אהובות ולהמשיך משם לבצע את תפקידי הקשה מנשוא – לאכול. הכנתי עצמי נפשית לעובדה שאני לא הולכת לשבוע מסטייקים עתירי שומן כי התפריט של הבר כולל טאפאסים בסגנון ים תיכוני וקוקטליים איכותיים. לכן, לא הופתעתי לראות מלצרים מסתובבים עם צלחות שעליהם מנה בגודל אפונה. הביטוי 'על קצה המזלג' אף פעם לא היה רלוונטי יותר בעיני.

טונה אדומה וסלמון- פלחי הדרים, מלפפון צעיר, סלקים כבושים -דניאל כהן

טונה אדומה וסלמון- פלחי הדרים, מלפפון צעיר, סלקים כבושים (דניאל כהן)

חגיגה בפה ושמירת מקום לאחר כך

ועכשיו ברצינות, אם תחשבו על זה בטח תסכימו איתי שהחוויות הקולינריות הטובות ביותר שלנו הן דווקא בפעמים שלא האבסנו עצמינו יתר על המידה. לזכות המקום יאמר שהמחיר הגיוני ביחס לתמורה והמגוון עשיר ביותר. "סגנון ים תיכוני" היא הגדרה מדוייקת למנות הטאפאס שהוגשו בבר ושמרו על צביון ישראלי מוכר ואהוב לצד אוירה בינלאומית יוקרתית שמשדר המלון. מנות בשר קטנות ואיכותיות דוגמת קציצות טלה בציפוי פנקו, גספאצ'ו עם עגבניות שרי ועלי ריחן ואנטריקוט בנגיעות חרדל עושות חגיגה בפה ושומרות מקום רענן למשקה מנצח. אני אהבתי במיוחד את קוקטייל התפוזים עם עלי תימין. ככלל, אני נוהגת להחזיק בבית עלי תימין מיובשים ובכל הדמנות שיש אני גם קוטפת טרי. התימין מתאים למאכלים רבים וטעמו מקורי. הוא ייתן לכם טוויסט בפה בדיוק כמו מה שקרה לי בקוקטייל הזה.

קוקטייל- שלומי כהן

נגיעה שמימית. הקוקטייל (שלומי כהן)

אחרי שהרבצתי כמה סיבובים מכל מנה התיישבתי באחת מפינות החמד הפרוסות על הפרקט. הצחיק אותי לחשוב איך לפני כמה שעות, כשיצאתי מהבית, היה לי קשה לעטות מעלי מסכה מגונדרת, כזו ההולמת לאירועים שכאלו ולכן הגעתי בג'קט ג'ינס עממי, מטפחת של טופטן ולק שהחל להשיל עצמו מהציפורים. עכשיו הרשתי לעצמי להינות מכל מה שיש במסעדות רגילות ואין פה: ילדים מתרוצצים, שירותים מסריחים, זמן המתנה ארוך וטיפ יקר. למרות שהבר עוד היה פתוח ושופע, לא הייתי זקוקה לטיפת אלכוהול בכדי להרגיש בחלום.

IMG_101011

להרגיש כמו מלכים. אור יום טוב

בקיצור חברים, ימי ראשית הקיץ כבר כאן ואם אתם בירושלים סורקים את שדרת הממילא תעשו לעצמכם טובה, תחצו את הכביש תעלו לקומה רביעית ונתקו עצמכם מההמולה הסואנת. תסניפו אויר הרים צלול עם כוס יין ותרגישו כמו מלכים.

==

THE GARDEN TERRACE, בר קיץ חדש המעוצב כגן ים תיכוני, שהוקם על גג מלון וולדורף אסטוריה ומשקיף לנוף ירושלמי עוצר נשימה.

בתפריט מנות בסגנון טאפאס ים תיכוני, בשלוש רמות מחירים (35 ₪ | 45 ₪ | 55 ₪), של שף איציק מזרחי ברק.

בר משקאות וקוקטיילים מיוחדים ומרעננים.

בר הקיץ החדש,  THE GARDEN TERRACE, פתוח לקהל הרחב בימים א'-ה', בין השעות 18:00-23:00.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

2 תגובות
הצג את כל התגובות