סורגים ארוחה עם סלבסרוג • והשבוע: ישי לפידות

כולנו מכירים אותו מבעד למסך כזמר, מלחין ושדרן. אך מעל לכל ישי לפידות הוא בעיקר בדרן גדול. אחרת אין לי דרך להסביר את הבחירה בתמונת פרופיל קשוחה למדי בוואטצאפ, העומדת בניגוד מוחלט לתדמית ה-'סמיילי פייס' שרכש עם השנים. קבלו את מי שמבשל יצירות מוזיקליות כבר 25 שנה, מקים להקות סדרתי וזוכה פרס אקו"ם למוזיקה יהודית. היום הוא פושט מעליו את כובע ה- NBA המסורתי וחובש מצנפת של טבח

סורגים ארוחה עם סלבס • והשבוע: ישי לפידות

סורגים ארוחה. בכל שבוע תתארח אור יום טוב אצל סלב סרוג אחר ותבשל איתו ארוחה. את הביקורת היא תציג בפניכם. השבוע – איש המוזיקה החסידית שאחראי על לא מעט להיטים שיצאו פה בשנים האחרונות, ישי לפידות.

מגיעה לבית בנתניה באיחור אלגנטי של חצי שעה ומוצאת את אדון לפידות מחכה לי על שפת הכביש. בעשר השניות המפרידות בין הרכב לדלת הכניסה, אני מקבלת הוראה מפורשת להתעלם מהבלגאן הסורר בבית. נשמתי עמוקות, עצמתי עיניי ונכנסתי בהיסוס למה שהתברר להיות לא בית אלא קטלוג מרהיב לעיצוב פנים מאת סלין לפידות.

IMG_0896

מה אני אגיד לכם, נדמה כאילו כל הסחורה של חנות 'פרחי תבור' הסמוכה נמצאת כאן בטוב טעם ובהתאם לצו האופנה. הספקתי לעשות סיבוב פפראצ'י חפוז לפני שהאיצו בי שהאוכל מתקרר. מיהרתי ליטול ידיים במטבח, נגנבתי למצוא שם דג זהב, ניצב בין הארון לשיש, עושה רושם של 'נא לשבור בעת הצורך'.

 

אתם מתארים לעצמכם כמה הופתעתי לגלות שבצלחת האוכל חיכתה לי לא פחות ולא יותר מנה של דג. עכשיו ברצינות, הפולני מבני ברק שעבר בדיקת DNA לשלילת יהדותו לאחר שהתברר לרבנים בישיבה כי הוא לא סובל צ'ולענט, גפילטע ודומיו, ואשר כל חייו הקולינריים הסתכמו בחלה של ויזניץ' עם חומוס וטחינה, הביא אותה בשיחוק של דג מרוקאי כהלכתו. כנראה שהנישואים עם העדה היטיבו עימו, כי זה לא הדג כמו הרוטב העשיר בגמבה, גזר וכמובן פלפל חריף לצד סלטים מבושלים וחיים עם לחם קל.

IMG_0893

אני מכירה את המתכון לדג מזרחי בכל סוגי הווריאציות שלו, אבל הטוויסט של לימון כבוש בשילוב תבלין סודי של לפידות הכניסו את המתכון הזה לרשימה של חמש הטובים ביותר בקטגוריית דג מזרחי. בדרך כלל אני לא מספיקה לגמור מה ששמים לי בצלחת, אבל בחיי שניצלתי כל שיחת טלפון קצרה שלו בשביל להחליק עוד ביס. אני לא אשקר אם אומר שהגעתי עם ציפייה לשמוע איזה סולו מאולתר שינעים את הארוחה, אך במקום זה ישי פצח בסיפור משל על הקשר שבין אוכל למוסיקה וכך למדתי שהדבר הכי חשוב בשיר זה לחן טוב בדיוק כמו שארוחה טובה מושתת על נתח בשר איכותי.

IMG_0908

אני יודעת שזה נשמע כאילו מישהו פה התמסטל אבל תאמינו לי שבקבוקי האלכוהול הניצבים בויטרינה הם לראותם בלבד. במקום היין ישי מסתפק בקולה או קולה זירו וזה ניכר שלבנאדם יש אובססיה למשקה הזה שאגב אפשר לנקות איתו את האסלה. אבל כל החסרונות בטלים לאור העובדה שכוס קולה צוננת עם קרח זו אחת ההשראות הטובות ביותר שיכל לבקש כמלחין. וואלה, נראה לי שמצאתי את הפרזנטור החדש למוצר. אך לפני הקולה יש בעצם את האהבה האמיתית, זו שמוציאה ממנו את הילד שבו. מנכ"לי חברות קרטיבי קרח יכולים לישון בשקט כל עוד לפידות מחזיק סטוק שלהם במקפיא. לא משנה קיץ חורף או סתיו, אחרי הופעה מוצלחת [ויש כזאת כמעט כל יום] החברים יכולים לשבת על שווארמה או פיצה, הוא מבחינתו מצנן את האדרנלין רק עם קרטיב מתוק.

IMG_0909

על כוס קולה או קרטיב בטעם מלון

לא ידענו עליך: שוטף כלים כל שישי אחרי הארוחה. אין מדיח בבית! ואין אישור לחד פעמי גם לא בתשעה באב.
לא שותה קפה.

מרכיב שמככב אצלך במטבח: לימון לימון לימון ושום.

כשרות: מגבלה מאוד גדולה בעיקר בחול שהתרגלנו אליה בכבוד

מאסטר שף: עושה ענייני תאבון. הייתי רוצה להשתתף בתכנית של אלו שלא יודעים לבשל כלום.

חלבי\ בשרי: פרווה. אוהב סלטים

טיפ לזמרים חדשים: גוגל מוגל זה שטויות. הדבר שהכי עוזר נגד צרידות זה לסתום את הפה. דבר שני, תמיד חוזרים מהופעות רעבים וזה מועד לפורענות..

עם מי היית רוצה לשבת במסעדה: רבי עקיבא לסעודת תאנים. ולהבדיל אלף אלפי… מייקל גקסון שיסביר מה הסיפור של החיים שלו.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

2 תגובות
הצג את כל התגובות