סורגים ארוחה עם סלבסרוג: והשבוע אור רייכרט

אז לכבוד השקת הטור, שמתי פעמי לפאתי העיר מודיעין בדרך לפגוש את מי המאייר, פרסומאי, מבקר המסעדות של שביעי ומנחה פאנל בגבולות המגזר ומחוצה לו, הלא הוא אור רייכרט. כן, קראתם נכון, הוצאנו את המבקר מכיסא הסועד הנינוח ושלחנו אותו למטבח הלוהט להזיע קצת בצד השני של המתרס. אתם שואלים מה יצא לנו מזה?

סורגים ארוחה עם סלב סרוג: והשבוע אור רייכרט
  ביקרנו אצל המבקר. אור אצל אור (אור יום טוב)

סורגים ארוחה. בכל שבוע תתארח אור יום טוב אצל סלב סרוג אחר ותבשל איתו ארוחה. את הביקורת היא תציג בפניכם.

השבוע – המאייר והפרסומאי, הבשלן ומבקר המסעדות של העיתון שביעי אור רייכרט.

לא התבלבלתי בשעה?

לי אמרו פעם שאם רוצים להכיר בנאדם לעומק, צריך פשוט ללכת לבית שלו, לראות איזה ספרים הוא מחזיק על המדף שליד המיטה, מהם השירים שהוא בוחר לשמוע, ואפילו מומלץ; לשים לב איך הוא נוהג בכבישים. אם פעם חשבתי שזו סתם עוד עצה של דייטים, היום אני מחדשת לכם ומוסיפה עוד סעיף לרשימה: איך הוא מבשל! או במילים יפות: איך הכישורים הקולינריים שלו באים לידי ביטוי.

בכניסה לבית משפחת רייכרט ויתרו על שלט לדלת, זה עלה לי בשלוש ניסיונות כושלים קודמים. מבעד לחריצים תעתע בי ריח תבשיל בשרי שגרם לי להציץ בשעון לוודא שלא התבלבלתי ואכן השעה היא עשר בבוקר. לכן, כשהדלת נפתחה לרווחה הסתערתי באלגנטיות לתוך המטבח,לשמחתי גיליתי שמדובר בלחם שאור טרי שרייכרט טרח להתפיח לילה שלם במקרר. לצידו התבשלה שקשוקה ירוקה עשויה מעלי מנגולד, תרד, חוביזה ונענע בתוספת בצל ושום. תוך כדי ערבוב זרעי כמון וכוסברה במכתש ועלי, מסביר רייכרט שבניגוד לדעה הרווחת זאת השקשוקה הערבית האסלית שהיו מכינים הרבה לפני שהעגבניות הגיעו לארץ. כיוון שהקדמתי בכמה דקות, ניתנה לי הזכות לבחור את מידת העשייה של הביצים כמו שאני אוהבת. עשר דקות וכבר ישבתי עם אור ורעייתו רעות סביב השולחן לארוחת בוקר ישראלית קלאסית.

IMG_0498

צילום: אור מלמד

 

הלחם היה עשוי ברמה גבוהה- קרנצ' מבחוץ ופריך מבפנים, השתלב טוב עם מטבלי הטחינה וסוגי הגבינות השונות. השקשוקה הירוקה הפתיעה אותי לטובה, קלילה ואוורירית, שמתי לב שבלי העגבניות לא מתמלאים מפרוסות לחם מיותרות ונהנים מהתבשיל עצמו. ביחד עם מיץ אשכוליות סחוט במקום סגרתי את הארוחה בטוב מאד. הקינוח שהוגש לסיום היה הדובדבן שבקצפת אבל באותה נשימה הוא גם זה שגרם לקיבה שלי להיסתם עד הערב. לחם פודינג אישי, עם נגיעות שוקולד נמסות בפה, מתוק כמידת הצורך.סורגים ארוחה אור רייכרט (2)

מאחורי הקלעים\ על כוס קפה שחור

פדיחה קולינרית- "היו הרבה, אחד הרציניים קרה לפני כמה שנים, הבאתי נתח פילה לעל האש החגיגי של יום העצמאות, עד שהצלחתי לשכנע את כל החברה לקנות את הנתח הכי יקר, וכמובן הכי טוב שיש, נפלתי על נתח שהומלח יתר על המידה. זה היה בלתי הפיך. כל מה שניסיתי לעשות איתו היה מלוח מידי…"

לא ידענו על אור– שימש במשך חצי שנה כקצב ראשי באטליז במודיעין, למד את כל הטכניקות האפשריות. תנסו אותו בבית.

טיפ במטבח- "הכי חשוב להשתמש בסכין טובה. מי שמשתמש בסכינים זולים דווקא עלול להיפצע פציעות קשות"

הכי מפתיע- עם כל כמויות הבישולים שלו, אין לו מדיח!! והוא לא משתמש בחד פעמי.

בחיים לא- יעיר לאנשים על האוכל שלהם כשהוא מוזמן לארוחות. גם לא לחברים. למרות שהרבה חוששים מהביקורת שלו.

סורגים ארוחה אור רייכרט (4)

ולסיום [היינו חייבים]

כוסו-וויסקי. סינגל מאלט מעושן וישן.

כיסו-שתי בטריות להחלפה בסלולרי, חשבונית על קפה ומפתח לדואר

כעסו- השמאל הציוני שמתערער.

סוף דבר- כמאמר אובמה: אנו באחת התקופות היפות בהיסטוריה של העם והמדינה. כמובן אם לא מסתכלים על המסתננים, השמאל הקיצוני, רפיסות הממשלה, עמותות הקרן וכו'סורגים ארוחה אור רייכרט (1) סורגים ארוחה אור רייכרט (3). הדרך ארוכה אבל עם חיוך.

 

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות